Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2020 11:37 - Ние сме магнити
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Ние сме магнити за едни или други преживявания и хора. Ако се промени магнита - променя се и това, което той привлича. Ако в резултат на свои слабости и грешки си попаднал в блато от което ти се струва, че никога няма да се измъкнеш, то ти се заблуждаваш, колкото и безнадеждно да ти се чини положението ти и в какъвто и дълбок мрак да се намираш. Ожънеш ли това, което си посял, изпиеш ли горчивата чаша до дъно, осъществиш ли съответната ремонтна дейност в дома на Бога в теб (т.е. в душата ти), излизането ти от блатото на объркването и страданията е по - неизбежно дори и от изгрева на слънцето. Нищо няма да може да ти попречи да излезеш от калта, след което очистен и окрилен да продължиш пътя си към нови и по - светли хоризонти. Да не говорим, че изпиването на чашата с горчилка до дъно не е абсолютно задължително. Човек поправи ли се в достатъчна степен, изпроси ли достатъчно горещо божията милост, ще си спести сърбането на част от попарата, която си е надробил.
.................................................................................................................................

"Да се върнем отново на прераждането.
Пътят на развитие на човешката душа е път на учене. Този процес, чиято цел е разбирането на живота в неговата цялост, е дълъг път с много заблуждения и корекции.

Инкарнациите (преражданията) са сравними с класовете в училище. Земният живот прилича на училищен клас с неговите задачи, проблеми, тестове, трудности и успехи. Периодът на учене е следван от период на ваканция, в който се случва пропуснатите и незадоволителните знания да бъдат наваксани. После преминаваме в друг клас. След всяко успешно завършване получаваме нова класификация. Ако не сме учили, повтаряме; ако сме учили добре, минаваме в следващото ниво с нови по-трудни задачи и изпити. Разликата между училището и живота е в това, че животът е безкрайно търпелив към нас и винаги предлага на хората (душите) нови възможности да наваксат пропуснатото.
Колкото по-развита е една душа, толкова по-голяма е от-говорността и съответно необходимостта да служи, да помага на другите и да подкрепя слабите.
Това не означава, че задължително трябва да отидем в манастир или да станем лечители. Като милионер или успешен търговец също можем да сме хуманно ангажирани. Разликата е как се отнасяме със служителите си, дали помагаме с нещо на другите да постигнат успех или използваме властта и влиянието си, за да укрепим още повече личната си позиция. Един политик или банкер също може, ако поиска, да използва позицията си в помощ на нуждаещите се.
Седемгодишният Флавио от Аржентина също разбира живота като училище: „Животът е едно голямо училище: едни тъкмо започват, други остават в същия клас и така всеки учи, докато сам стане професор. Тогава той се превръща в специалист по вечност и има задачата да слезе долу и да помогне на учениците, за да могат и те да станат такива. Те започват да разбират, че всички са част от Бога и че животът ни оформя дотогава, докато станем безупречни.

Обобщавайки всички закони, можем да кажем: „Всичко, което причиниш на някое божие творение - добро или зло -на хора, животни или растения, все някога ще се върне при теб като добро или зло."

Съответно всички наши т. нар. удари на съдбата имат кармическа предистория, т.е. ние имаме шанса да компенсираме нещо, което някога сме причинили на някого.
За по-голяма яснота тук ще дам следния кратък пример.

Да си представим един магнит. В зависимост от силата си той ще привлича определена игла от дадено разстояние. Ако пренесем магнита в Холандия, Гърция, Хаваите или Южна Америка, действието му ще е същото.
Ако го преведем, означава, че независимо къде се намираме, ние носим със себе си нашата аура, т.е. нашето енергийно поле, с всички наши страхове, надежди, програми и модели. Ако вкъщи привличаме пари или гняв, в Тайланд нещата ще стоят по същия начин, защото и там ще сме същите. Ако обаче променим модела си, т.е. държанието си, нашето резонансно поле ще се измени и ние ще привлечем в живота си други хора и други теми.
С реинкарнацията нещата стоят по същия начин. Току-що разгледахме позиционното преместване на енергийното поле (което като магнитното поле действа по същия начин, както в Северна, така и в Южна Германия). Ако двайсет години държим магнит във вакуум, след това ще има същото влияние, той ще привлича иглата със същата сила, от същото разстояние.
Ситуацията с преродените души е аналогична. Ако в края на живота си енергийното ни поле е запечатало даден оформен житейски модел, в който се обединяват личните ни страхове, надежди, таланти и т. н., в следващия живот те отново ще се активират - при едни по-рано, при други по-късно. Както при магнита. Той само е преместен във времето. Душата е същата, само тялото, в което е поставена, е ново тяло.
Регресивното спомняне или консултацията с добър медиум биха могли да са от помощ при кармическите болести, за да се установи какво се крие зад дадено страдание, нещастен случай, затруднения или блокади в живота. Колкото по-рано разберем тези взаимовръзки, толкова по-рано ще успеем да коригираме и разрешим кармическите заплитания или грешните житейски ориентации чрез
1) познание,
2) разбиране и
3) прощаване - на себе си и на другите.
Законът за кармата, Законът за равновесието, обикновено се свързва с отрицателния, болезнения опит. Принципът му на действие обаче е същият и в противоположна посока -приятната, конструктивно-позитивната. Това, което в даден живот се явява като привилегия - добро семейство, стабилно финансово състояние, професионално щастие, разбирателство с децата или лечителски дарби - е жътвата от минал живот.

Във вселената никоя добра постъпка не може да остане забравена. Дори понякога да ни се струва, че тотално сме изоставени.

Естествено Законът за кармата не означава, че във всеки живот винаги трябва да минаваме през калта (често ни го обясняват като „вина"), в която сме вкарали другите и самите себе си; все някога ще трябва да проумеем, че след като той действа перфектно в отрицателен план, е логично да се прояви със същата сила и в положителен."

Откъс  от книгата "Не пипай тази книга", глава "Космическите закони". Автор : Ян ван Хелсинг.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 656283
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930