Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2020 12:39 - Този луд, луд изток (1)
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.05.2020 18:56


image

Шантаво индийско жертвоприношение в стил "женска богомолка"

Както знаете, различни племена в древността (и не само...) са принасяли различни животни (че и хора) във възхвала на боговете.
В древността, арийците в Северна Индия са правили същото. За тях (както и за прабългарите) конят е бил свещено животно, което не е пречело да го ползват в жертвоприношения. Почитали това животно, защото теглело бойните им каруци. Жертвеният жребец (само мъжки били давани като жертва) се избирал по разпореждане от съответния владетел (същото се правело и по отношение на убиеца му). До деня на жертвоприношението животното се разхождало на свобода, придружавано постоянно от царски люде. Ако преминело границата със съседно царство, неговият цар трябвало или да започне война, или да стане васал на царя, който е собственик на коня
Идва шантавото. В избрания ден конят бил отвеждан в града и му подарявали...красива кобила. И в мига на върховното му сексуално удоволствие...бил задушван и покосяван с един удар с меч. Луда работа.
Мога да гадая за причината да го убият баш в момента на оргазъм. Може би са приемали, че посредством сексуалния акт се задвижва сексуалната енергия на коня и че ако го убият в момента на екстаз, към съответното индоарийско божество ще бъде изпратен по - голям заряд от конска енергия.

Посмъртни сватби

"Сред всички прослойки на индийското общество било разпространено схващането, че няма по - голямо нещастие от това човек да умре неженен; царял всеобщ страх от духовете на неженените. За духа на един починал в млада възраст ерген се считало, че притежава способността да подвежда и заблуждава пътниците, да се явява в образа на законния съпруг, а също и да причинява куп други неприятности. Като мярка за противодействие често се провеждали посмъртни "сватби" между млади мъже и жени, починали преждевременно. Целта била да не се допусне превръщането на самотните духове в демони.
По същата причина народът к`чин от Горна Бирма празнувал сватба дори и при преждевременна смърт на един от годениците.
Описани са случаи, в които при смърт на момиче се избирал мъж, който да встъпи в брак с починалата. Сватбената церемония се празнувала както обичайно, а от младоженеца се изисквало да се сноши с покойницата. Вярвало се, че по този начин духът и се успокоявал и обезвреждал." Из "Черната магия", изд. къща "Христо Ботев", София, 1998, стр. 23-24. Автор: Роло Аманд.


 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 652241
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930