Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 14:20 - За саможертвата
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

"И само онзи, който се самопожертвува, живее, защото усеща една радост, която го съживява. Много някогашни богати българи не живеят вече, а Ботев, Раковски и др., които са се самопожертвували, са преживели, защото те са научили закона на обичта.
Но ще ми възразят някои: Да, но Ботев не е бил вярващ. Не е важно, че той не е вярвал като нас; важното е, разбирал и прилагал ли е закона за самопожертвуването за своите ближни. То е важното и необходимото за нашето досъграждане." (стр. 138)
   
"В това Царство /Бел. моя: става дума за царството божие и за новата култура на Земята/ няма да има умрели, опявания, гробове, паметници, а всички хора ще са радостни. Всички Паисиевци, Ботевци и други велики хора ще се явят в тази култура, ще донесат нови възгледи - ще бъдат носители на ново учение."
(стр. 141)

/Откъси от "Новото човечество", глава "Космичната любов", издание на в-к "Надежда", София 1990г./


Уфологът проф. Стамен Стаменов за боевете на Шипка: "Защото каквото и да правиме, ако не беше силата на българския дух - едно и космическата защита на пресветата божествена йерархия на свети архангел Михаил - разказвал съм ви онзи случай, когато психотроничката леля Слава Севрюкова описа много точно как пресветата свита предвождана от свети архангел Михаил - пресветлият, правят кръг над Орлово гнездо и тя казваше така: "Ей га, виждам га, лично свети архангел Михаил фърли венеца на победата над Орлово гнездо с думите "Да бъде България" и отля четиредесет хилядната турска сган обратно." Направете си сметка за какво ви намеквам, скъпи приятели. Та ние имаме невероятна мощ. Ние имаме божествена земя. Раят на Земята е България. Не съм шовинист. Не си правя илюзии. Но знам едно, че при такива дадености: един път - рай на Земята, втори път - силата на българския дух и трети най - важен път: космическата божествена защита. Лично от свети архангел Михаил! Аз държа връзка със свети архангел Михаил. Да, не лично. Имам си хора. Знаете, създадох асоциация "Феномени" още в 80-те години. Лично свети архангел Михаил в момента пази България!" (https://www.youtube.com/watch?v=XD_phF5iJgs.)


Преди години, бях чел в Интернет текст на индийски гуру, който е заявил, че воините загинали водени от благородни мотиви и в името на справедлива кауза осъществяват по - голям духовен напредък от масата хора именно заради своята саможертва.

Не само Христос, но в определен смисъл и Ботев живее във всеки един от нас.

– Какво ще го търсиш

в усоите, дето

и хищника днеска не броди.

Не виждаш ли? – Ботев

в очите свети,

та Ботев е тук, при народа.


Из стихотворението "Ботев" (Никола Вапцаров; http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=17&WorkID=172&Level=1.)




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 652629
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930