Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2020 21:52 - Случай на злоупотреба с власт
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове:
2



 

image

"Друг случай на злоупотреба с власт, който си струва да споменем, е с жена, която по време на Френската революция била от буржоазните среди и подтиквала съмишлениците си към бунт срещу аристокрацията.
В това отношение, с искрения си идеализъм и всеотдайност към каузата постигнала голям духовен напредък. Но когато ролите били разменени и след края на революцията заела влиятелен пост, тя станала диктатор и изпозвала властта си почти толкова непочтено, колкото онези, за чието детрониране се е борила.
"Затова - казва се в тълкуванието - откриваме, че през целия си настоящ живот тази душа е принудена да изпълнява чужди заповеди, както и да потиска до голяма степен онова, което иска да изрази."
В настоящето си прераждане тази жена се сблъскала с много трудни обстоятелства. *Получила тълкуванието си, когато била на четиредесет, от десет години вдовица и майка на малко момиче. Била изправена пред невъзможност да издържа себе си и детето си. Известно време работила по държавен проект, но положението и било, меко казано, несигурно и самотата и неуморната работа я довели до отчаяние. Ситуационният затвор, в който е попаднала, не бил случайност: той бил точно отражение на ограниченията, които налагала на други чрез злоупотреба с власт. Привидно била жертва на безмилостна икономическа система и нещастен жребий в живота; но от гледна точка на кармичната реалност самата тя се поставила в положението на жертва." (Из "Множество животи", стр. 145, изд. "Хермес", д-р Джина Серминара.)

В книгата са направени важни уточнения във връзка с горната история. Те се състоят в следното. Това, че някой се намира в лошо положение, не означава, че този някой няма право да се бори за подобряване на положението си, както и не означава, че други нямат право да се борят за подобряване на положението му (човек като прави добро на другите, прави добро и на себе си). Уточнява се, че и дори някой да се е поставил в ролята на жертвите сам, тези които алчно експлоатират другите ще си понесат последствията от действията си.
Ако някой живее в мизерия и положението му се подобри по някое време, това означава, че явно го е заслужил. Кармата може да се променя и това, че определена неприятна житейска ситуация играе възпитателна роля, не означава, че човек няма право да работи за промяната и, не означава, че трябва да стои със скръстени ръце и да чака лошото да отмине от само себе си.

Бел. моя:
*"Получила тълкуванието си..." - има се предвид обяснение, дадено от Едгар Кейси.


 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651171
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930