Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2020 07:47 - Пробвали да убият Сталин с магия
Автор: hranislav Категория: История   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2020 08:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Съветският диктатор Йосиф Висарионович Сталин бил запален по магията и окултната наука. Вождът на народите започнал да се интересува от тъмните сили покрай опасенията си, че мнозина желаели смъртта му, но малцина се осмелявали на конкретни действия в тази насока. Ето защо Сталин  гледал на вредата, предизвикана от магьосници и ясновидци, като на по - опасна и от оръжие.

Елиана Василева

 Ръководителят на СССР започнал да се интересува от магьосничество преди Октомврийската революция. В продължение на месеци той стриктно посещавал кръжоците на окултиста Георги Гурдж(и)ев в Тбилиси.

 Последният посъветвал Сталин да смени датата на раждането си, тъй като според него истинската няма да му помогне да се окичи с политическата кариера, към която се стремял.

 За да постигане на по - голяма нумерологична сила след съвета на Гурджиев Йосиф Висарионович променил рождения си ден от 6 декември 1879г. на 21 декември 1879г. Новата дата не била случайно подбрана. Зад заветните числа се криел обсипан със слава път към висините на властта.

  Сталин се просветил в някои тънкости на магията и астрологията при абсолютна секретност, тъй като се опасявал, че може да бъде разобличен като привърженик на астрологията под прикритие.

  За да заличи всички следи към себе си, през 1929г. съветският вожд наредил членовете на Астрологичното общество да бъдат до един екзекутирани.

   В дореволюционна Русия императорите и царете ставали жертви на проклятия и магии. Някъде и по това време тръгва омразата към окултизма и заподозрените, че се занимават с подобни дейности, били преследвани от властта и осъждани на смърт.

   През 20 - те години на миналия век Сталин наредил на своя секретар Иван Товстуха да създаде тайна лаборатория.

  Нейната основна цел била да пази вожда от мистични покушения. Да се доближи непознат до него било почти невъзможно, но той не изключвал възможността враговете му да извършат покушение чрез помощта на владетелите на магьосническите техники.

   В тайната лаборатория бил ангажиран екип от графолози, които имали за задача да изучават почерците на партийните лидери. По този начин Сталин искал да знае кои са са неговите евентуални противници.Членовете и лидерите на партията, културните и научните дейци, висшите офицери и всякакви други началници на Червената армия, директорите на заводите били проучвани и по друга линия.

   Чрез секретен фотоотдел, който бил ръководен от началника на политическата милиция Хенрик Ягода, били изучавани характерите на всички от Сталиновото обкръжение.

   Агенти старателно събирали и архив от снимки на членовете на делегациите на братските страни и на партийни функционери от цял свят. Специалистите по фотография, изучавайки някои от последните снимки на Владимир Илич Ленин преди смъртта му, стигнали до сензационно откритие. На един от фотосите, направен в резиденцията в Горки, те забелязали зад гърба му тъмна сянка с очертанията на човешка фигура.

След като Сталин наредил да се разбере чия е сянката, заключението на специалистите мистици звучало повече от невероятно - тя принадлежала на астралния двойник на Ленин, това била сянката на смъртта. Становището им въобще не учудило Йосиф Висарионович. "Това са неподвластни за нас сили. В тяхната мощ е да се разпореждат с човешките съдби. Но сме длъжни да се съобразяваме с тях и да разберем какво възнамеряват да извършат", спокойно коментирал Сталин.

  Когато след време и на едно от неговите снимки се появила загадъчна тъмна сянка, съветският лидер сериозно се притеснил. Хората, която отговаряли за сигурността му, обаче успели да спасят живота му след като обезвредили мистична организация, ръководена от радиоинженера Чеховски.

  Впоследствие се установило, че главната и цел била да извърши покушение над Сталин от разстояние чрез мислено внушение. Чеховски вербувал група хора, които, концентрирайки негативна мисловна енергия, целели внушение на отдалечен от тях човек. Експериментът на радиоинженера, чрез който той целял да убие Сталин, без дори да прониква в покоите му, без какъвто и да е физически контакт и без да рискува живота си, дал поразителен резултат.

  Чеховски подкупил фризьора, който подстригвал Сталин и се сдобил с негови коси, които били прикрепени към восъчния му бюст. Събрани около кръгла маса и изричайки проклятия, подвластните на Чеховски изпращали смъртоносни импулси към  обекта на покушението. Участниците в мистериозните ритуали обаче били арестувани и екзекутирани, след като фотоотдел на Сталин ги разобличил.Малко след това сянката зад гърба на вожда изчезнала.

   Някои историци смятат, че той разполагал и с отбор от екстрасенси, които имали задачата да отблъскват насочени към него негативни мисловни импулси, да разболяват и убиват заподозрени в нелоялност към Сталин.

Източник: в - к "Уикенд", стр. 69, 5 - 11 март 2011г.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651843
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930