Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2013 22:50 - Спасяване на стария български корен под носа на Православието
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 6575 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 19.01.2017 18:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На позабравения български Северозапад предстои нова слава, която всъщност е в основни линии припомняме на добре забравеното му далечно минало. Става дума за последствията от хилядолетната политика на редица сили и държави, които добре съзнават правилото, че за да съществуват на политическата и географска карта, е потребно преди всичко да същствуват в историята. Не само това, но доказването на собствените в корени във възможно най-дълбока древност е предмет на оспорвана борба, която по недокрай известни причини българите не приемат достатъчно сериозно и дейно. Докато българите имат фактическите основания да изведат произхода си от първото население на Балканите, имало своята велика култура преди повече от 12 хил. години, то много други народи нямат тезни основания. Но те са дейни и методично си приписват части от историята на българите, а пък последните за учудване дори им съдействат.

Българите са широкоскроени хора, защото притежават много. Българите са готови да помогнат. Така помагат в далчното мминало и на древните данайски племена, които прииждат от Африка и заселват най-южните части на Балканите –ограмотяват ги, дават им култура. Последните не само, че не проявяват благодарност, но обявяват всички велики цивилизационни достижения за свои и ограбват всячески населението, което по-късно ще промени името си на „българи”, а дотогава се е наричало „траки”.

За учудване, българите не реагират в достатъчна степен и на това, а очевидно някои от тях дори съдействат. Така се стига до времето, когато една чисто българска и балканска философия по хилядолетния си път на превръщане става онова, което сега се нарича „първохристиянство”. За нещастие на цялото човечество, тази философска система бива силно догматизирана в полза на нездрави интереси чрез ред църковни събори и така се създава Православието, което намира своята най-силна подкрепа именно от потомците на данайците.

Макар българите винаги да са били християни, най-малкото защото това учение си е тяхно, то те биват насилени през IX век да се „покръстят”. Не че е имало нужда, тъй като те са били вече християни, но е трябвало да приемат Православието, а то е инструмент на нашите южни съседи. Там на църковните събори се редактира Библията. Така се вписват в нея никога неслучили се събития и т.нар. „библейски народи” – съществували по божията воля още от сътворението на света и поради това имащи право върху него. Такива се оказват и гърците, обаче не и българите. Това е била една от много важните причини на българите да бъде наложено Православието, че да се затрият древните писания и учения, а с тях и знането кой кой е. Затова и Богомилството не е някакво възникнало ново учение, а опит за възвръщане на съществувалото чисто българско учение. Какво става тогава? Целият тогавашен свят приема това учение, защото е познавал неговите истини, но пък цялата тогавашна власт полага всички усилия да го унищожи. Един размисъл чия е била властта показва добре защо. Властта е била на Църквата плюс държавите и то основно чуждите държави, защото на българските територии гоненията са били най-малки от всички места. Това не е случайно.

В крайна сметка обаче, дори „българската” църква и държава се обръщат срещу българските устои и успяват да потиснат истината. В тези условия древните български учения все пак са намерили начин да съществуват и да се предават с надеждата, че ще дойде време, когато българите ще видят и ще разберат. Именно потисничеството на Православната Църква е било използвано за предаването на знанията. В стенописите и иконите чрез древни символи е било изписано цялото старобъларско учение. То е било поднесено под носа на цензурите от посветени зографи-българи.

Пещерата Магура е именно единствената съхранена и позната до сега старобългарска библиотека. Там чрез символи е изписано едно изключително задълбочено учение, чиито деца са съвременните религии, включително и Будизмът. Това учение е еволюирало повече от 10 хил. години и с времето се е превъплатило и в Християнството. В Магура също има триединен бог, там също има светци, стенописи, икони, тайнство, посвещаване, прераждане, създаване на света и човека, човешката история... Там има и Коледа, мартеници и хоро – типични български традиции, не на друг народ.

Това знание никога не е било губено напълно, дори и Православието не го е унищожило. И до днес българите не отдават такава почит и значение на църковните празници и ритуали, както на собствените си „езически” и „варварски” празници и ритуали. А те датират с повече от 12 хил. години назад до древните записи от Магура.

Затова намират и пътя си до нас, вплетени в многобройни стенописи от Балканите. Един такъв пример е показаният тук стенопис от българска църква – един от хилядите.

За съжаление, за повечето съвременни българи това е просто един стенопис и за това си има съвсем обективни причини – не защото българинът е глупав, а защото не знае. А не знае, защото от него умело и упорито се пазят символите в техния оригинал. Дори да се позволи съприкосновение с тях, те се представят като драсканици на примитиви – рисунките от Магура. Тези символи са от особени по-особени, обаче много се внимава те да не се показват. Показват се само едни "ловци" и едни "животни" - винаги и незименно, като с това се демонстрира битовизъм, буквализъм и примитивизъм. Другите изображения никога и по никакъв повод не се демонстрират.

Защото който ги познава, той може да ги види и на други места. То е много лесно, а после поражда много неудобни въпроси.

image

Нужно е вглеждане в стенописа. Виждат се добре одеждите на светците - изпъстрени са с шахматни полета, които са замаскирани, но нарочно недокрай като кръстове. А въпросната пещера е пълна с такива полета, обаче тях никой не показва. След това важни са ръцете на Девата. Същите ръце се виждат отново в Магура. И ръцете на Младенеца - също. Отново същата конфигурация, която е запазена марка на рисунките от Магура. Те са уникални с тези особености.

image
image

image
Може да се предположи, че това не е достатъчно. Тогава нека се обърне внимание на раменете на Девата. Пак са в магурски стил. И накрая - двата кръга отстрани на врата на Девата. Тези две точки се срещат при много от рисунките от Магура.

image
image

image
Но българинът никога не би видял това, ако чака да му го покажат. Никой няма да му го покаже, защото след това той ще разпознае видяното в иконите. А това е много опасно за Православната Църква, защото тя твърди, че нейното учение е на 2 000 години и е дадено от изфабрикувана личност – т.е., с него не може да се спори, защото е дадено в цялостен и завършен вид. А иконите доказват, че това изобщо не е вярно.

Истината е, че Християнството е последния етап от оформянето на една много, много стара философия, която произлиза от Балканите, а не от Близкия Изток преди 2 000 години. Струва си да се помисли - дори науката признава, че рисунките от Магура имат възраст от 11 500 години, а те са дори и по-стари. 

Това, ако се осъзнае, би променило много неща. Включително и разбирането какви и кои са българите. Но това никой никога няма да позволи да се случи. Твърде разрушително е за системата, за да го допусне тя.

В Църквата има хора, които много добре знаят какво е нарисувано в Магура. Затова в медиите българите винаги ще виждат само и единствено "ловната сцена".
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
13



1. injir - Какво ли ще бъде обяснението на с...
14.06.2013 11:47
Какво ли ще бъде обяснението на специалистите?
цитирай
2. kikowsky - Отказал съм се да се чудя за офици...
14.06.2013 13:09
Отказал съм се да се чудя за официалните версии и изявления. Още едно време спряха да ме удовлетворяват :)
цитирай
3. gutzi - Супер! Просто няма какво повече да ...
14.06.2013 13:59
Супер! Просто няма какво повече да се каже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571915
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031