Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2020 12:42 - За податливостта на фини влияния (2)
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2020 13:44


image
Един от героите в сериала "Грозната Бети" (оригинала), който беше голям моралист, обичаше да казва на дъщеря си Бети: "Дяволът не спи дъще!" И в народните поверия, нощта се свързва със силите на мрака (караконджули, русалии, таласъми, вампири...). Мракът е всъщност отсъствие на светлина. Колкото по - малко е светлината в едно съзнание, толкова по - склонен е човекът да върши зло.

Споменах в първата част, че когато спим ние сме най - уязвими за магически въздействия. По традиция вещиците са смятани за нощни птици, което има отношение към това, кога е по - вероятно направената магия да успее. А и нали нощта е времето на злите сили - черните магьосници понякога търсят тяхното съдействие при реализирането на пъклените си планове. 

Споменах и за състоянието на хипноза, понеже в него също сме по - податливи на внушения. Чел съм, че противно на разпространеното мнение в състояние на хипноза, човек не може да бъде накаран да извърши нещо, което не съответства на неговата същност, не може да му бъде вкарана програма, която да е много чужда на съзнанието му. Но все пак ми се струва за предпочитане, ако някой ще се подлага на хипноза, сеансът да се води от човек, който е неутрален или позитивно настроен към хипнотизирания. За всеки случай... Все пак, човешкият ум все още е в някаква степен непозната земя. Гледал съм експеримент (не знам доколко реален), в който на човек, който по принцип не е убиец му бива внушено да убие еди кого си и той тръгва да изпълнява внушението...

При събуждането от сън, в съзнанието може да се появят полезни мисли и ако умът успее да ги съхрани, те да намерят впоследствие практическа реализация и да донесат определени ползи не само в живота на възприелия ги. На границата между съня и будното състояние съзнанието ни по - лесно може да улови ценни мисли. Много хора са виждали насън решенията на проблемите, върху които са работили упорито. При събуждането обаче, в съзнанието може да бъдат инжектирани и зловредни мисли от недоброжелатели.

Ако в личен разговор (или дори чат) окажете определено въздействие върху някого (било то позитивно или негативно) това си е вид магия. С думи може да бъде поболян човек, но може да бъде и надъхан за позитивна промяна.

Ако разглеждаме думите "магия" и "магьосник" в по - широк смисъл, бихме могли да кажем, че всички ние сме магьосници и постоянно правим магии (без значение дали го съзнаваме или не). Всички ние творим действителността в нас и извън нас не само чрез действията си, но и чрез енергията на нашите мисли и чувства. Както и при магията, при която липсва зрителен или слухов контакт и се вършат разни ритуални действия на място скрито от очите на жертвата, така и в личните разговори - за резултата от съответното влияние от значение е не само личността на изпращащия го, но и тази на възприемащия!

Във философията на йогите присъства идеята за "инстинктивен ум". Това е тема, която е пряко свързана с фините влияния. Инстинктивният ум е сочен като ум на навика и чудноват склад от умения, събирани от различни източници. Една част човек е придобил по наследство от предците си, друга е развил в себе си и нейните семена са били посети в началото на пътя на неговата душа в материята, трети е приел посредством интелекта си (включително и внушения и мисъл-форми, изпратени от чужди умове). В този така наречен склад се намират всякакъв вид глупости и мъдрости. Инстинктивният ум проявява различни степени на съзнание - от абсолютното подсъзнание до различни наченки на разум у животните и не особено развитите хора. Под негов контрол е разумната работа на всеки орган и всяка клетка във физическото ни тяло, той управлява функциите в организма ни. Инстинктивният ум както при човека, така и при животните е убежище на желанията, страстите, инстинктите, емоциите и вълненията от по - долен разред. Това е най - материалният принцип в човека и той е това, който ни свързва със земята и всичко земно. Той е портата, през която от ниво съзнание може да нахълтат негативни внушения, които да доведат до определена промяна в атакуваната личност.

"Черният папа" Ла Вей, който несъмнено си е падал гадняр, е заявил в своята "Сатанинска библия" следното: "Ако страхливият запита — „Няма ли някаква защита срещу това магьосничество?“, трябва да му се отвърне така — „Да, има защита. Трябва никога да не спиш, никога да не мечтаеш, никога да не оставаш без съществена мисъл и никога да не си с отворен ум. Тогава ще си предпазен от силите на магията“." Вярвам, че нещата не стоят точно така и че това той го е казал или от незнание или от лошотия (като второто ми се струва много по - вероятно). В следващата част ще обърна внимание на защитата, за която той е представил една погрешна представа.

Помествам още неща от споменатата книга, които бива да се имат предвид от всеки един, който желае да използва визуализации при постигането на цели от едно или друго естество (дай Боже целите ви да са все позитивни).

Техниките за създаване на реалности посредством силата на мисълта са си магьоснически техники. Цитирам: "Ако при опит да постигнете целите си посредством голяма или малка магия откриете, че постоянно се проваляте, помислете върху следните неща: не сте ли жертва на едно подвеждащо се, пренапомпано его, което ви кара да искате нещо или някого, когато шансовете ви за успех на практика не съществуват. Не сте ли бездарен, нямащ слух индивид, който се опитва чрез магия да получи голямо одобрение за немузикалния си глас? Не сте ли безлична, непривлекателна вещица с огромни стъпала, нос и его, съчетани с напреднала фаза на акне, която прави любовни заклинания, за да впримчи мъж, който е красива филмова звезда? Не сте ли груб недодялан тъпак със щърбави зъби и цинична уста, който желае чувствена млада стрийптизьорка? Ако е така, то по-добре се научете да използвате балансиращия фактор или иначе очаквайте постоянен провал! Способността за приспособяване на желанията към способностите е голям талант, а твърде много хора не успяват да осъзнаят, че щом като не могат да постигнат максимума, „малко може да е по-добре, отколкото нищо“. Хроничният неудачник винаги е човек, който нямайки нищо, щом не може да направи един милион долара, ще отхвърли с кисела усмивка всяка възможност да направи поне петдесет хиляди долара.

Едно от най-мощните оръжия на магьосника е да познава себе си — своите таланти, способности, физическа привлекателност, недостатъци и т.н., и кога, къде и с кого да ги оползотвори! Този, който няма какво да предложи, а отива при успяващ човек с грандиозен съвет и обещания за голямо богатство, има усърдието на бълха, която се катери по крака на слон с цел изнасилване!

Амбициозната вещица, която се самозаблуждава, че една достатъчно мощна магическа работа винаги ще успее, въпреки магическия дисбаланс, забравя едно съществено правило: МАГИЯТА Е КАТО САМАТА ПРИРОДА И УСПЕХЪТ В МАГИЯТА ИЗИСКВА РАБОТА В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА, А НЕ ПРОТИВ НЕЯ."

Хармония с природата - много добре казано. Изводът е, че не става само с мислене, че си има определени закономерност и че и други неща са от значение за постигането на поставените цели. Колкото по - слаба е мисълта, от толкова по - голямо значение са други неща.


Тагове:   магия,   влияния,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642195
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031