Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2020 20:12 - Болести, мироглед, молитви
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.04.2020 21:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Защото извън психическите сили в света, физическото би било в състояние на удари и неуспехи, или като кораб без кормчия или водач . Защото този елемент, който е водещата сила в това и всяко състояние, е духът или душата на това състояние - което е психическата или окултната сила." (Едгар Кейси)  Из „Свръхсетивното”, Дорис Ейджи.  

Извън психическите сили (висшите духове, които управляват природните процеси) човешката цивилизация би загинала. Духът не е производно на материята, той е първичното. Според езотериката цялата ни вселена първо е била мисъл в Ума на Бога. Всичко, което виждаме първо е било нечия мисъл (човешка или не...).
Бог има силата да разреши всеки човешки проблем (понякога по неподозирани от нас начини). Към него би трябвало да се обръщаме първо, а не последно (макар че последно е по – добре от никак).  

Матей, 18  


18 Истина ви казвам: Каквото вържете на земята, ще бъде вързано на небесата; и каквото развържете на земята, ще бъде развързано на небесата.

19 Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата.


20 Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.


Когато човек се моли за своето физическо здраве или за здравето на някой друг, по – добрият вариант е да иска и изцеление в името на Христос, изцеление в прослава на името Божие (ако е проблем да се обръщате към Бог персонифициран в Христос, използвайте друго название, което ви е присърце – Буда, Аллах, Господ, Всевишни, Отче, Йехова, Боже...). Бива човек да се стреми искрено да пожелае изцелението на съответния обект да бъде с цел да се изяви божието величие, това изцеление да бъде обвързано с нещо по – висше. И да бъде настоятелен в молитвите си (не опитващ се да наложи своята воля над волята божия), но упорит, да проси с горещо сърце ден след ден (и да не забравя, че може в плана на душата да е това тя да напусне този свят по определен начин в определено време и това да е причина в крайна сметка да не се получат нещата). Ако сте болен и се стремите да измолите целебна намеса свише се стремете да пречиствате душата си. Визирам освобождаване доколкото е възможно от негативни емоции (понякога трупани години наред), молене на прошка за допускани грешки (и съзнавани и несъзнавани), молене за това ако бъркате в нещо (като мислене, чувстване и действане) да ви се дава светлина да виждате къде бъркате и сили да не повтаряте грешките си (или най – малкото да ги повтаряте все по – рядко, защото съвършенството към което са призовавали разните духовни учители е непостижимо за един живот...). Твърдото намерение човек да не допуска повече определени грешки, да стане по – добър, да изразява в по – пълна степен светлината която носи в себе си, определено би увеличило чувствително шанса да получи висша помощ за спасението на тленната си обвивка. Представете си, че някой е алкохолик и се разболява сериозно в следствие на продължителната злоупотреба с алкохол. Този човек има голямо желание да е здрав, но основният му мотив да иска здраве е желанието му да продължи да удовлетворява страстта си към алкохола. Представете си, че желанието му да се справи с алкохолизма си (както и с онова нещо в светоусещането му, което е довело до алкохолизма) е много слабо или липсва. Мисля, че в един такъв случай, вероятността Висшата сила да изпълни молитвата за оздравяване е много малка. Не искам да казвам нулева, защото неведоми са пътищата божи.   

Примерни молитви:


„Моля да бъда излекуван в името на Исус Христос. Моля да бъда излекуван напълно за прослава на Исус Христос. Амин.” Или съответно моля Иван, Пенка и т.н. да бъде излекуван/а в прослава на Христос.

„Моля да бъда изцелен в прослава на божието име. Нека чрез моето пълно излекуване се изяви божията слава. Нека моята воля все по – често да съвпада с божията. Амин.”
„Моля те, Боже (или Исусе Христе), запази живота ми, излекувай ме. Превърни ме в по – добър проводник на твоята любов. Направи ме по – добър сътрудник в изпълнението на твоя План. Дай ми сили да ти служа по – добре. Изпълни душата ми с любовта си. Амин.”

Една донякъде страшна формула от Борислав Русанов (регресионист и писател): "Любовта и мощната приливна вълна на щастието, което тя поражда, пречиства, изцелява и преобразува всичко нездравословно и деструктивно в мен и в моя живот."

 
Усилването на любовта в душата лекува.

„Любовта, пламнала в нашето съзнание, преминава в душата и отива все по – дълбоко и по – дълбоко, съществувайки вечно. Единственото, което е неподвластно на разрушението, е чувството на любовта, то ни свързва с Бога и е безсмъртно.
След една от лекциите при мен дойде един човек:
-  Вие казвате, че туморът се появява при недостиг на любов в душата и че тя се лекува с натрупване на любов. Аз направих същото, което и вие. Моята диагноза беше рак на мозъка и туморът ми беше много голям. Аз и моите приятели се събирахме заедно и изпращахме на тумора любов и светлина. При контролното изследване не го откриха. Лекарите бяха поразени. „През последните петнадесет години в института на Бурденко подобни случаи не е имало” – ми казаха.

- Вие, както и аз, интуитивно сте избрали правилния път – отговорих му аз. - По принцип така може да се излекува всяко раково заболяване.”
(Откъс от „Диагностика на кармата” – част 2, С.Н. Лазарев).
 

В своите книги Лазарев отдава значение главно на психическите фактори за появата на различните болести. Централно място в учението му заема мирогледа. Като основно средство за излекуването препоръчва дълбока психическа трансформация: освобождаване от чувство на обида и ревност (като цяло непозволяване на негативните емоции да проникват надълбоко в душата и да се задържат дълго там), намаляване на привързаността към материалните неща, намаляване на зависимостта към по – фини стойности като имидж, интелект, способности, усилване на любовта в душата. Стремеж към това чувството на любов в душите ни да е по – безкористно, по – силно, по - всеобхватно и по – независещо от изброените стойности, които малко или повече ние хората издигаме в култ. Накратко казано - става дума за търсене на все по – голяма независимост на вътрешната ни добрина и човечност от  разпадането, накърняванено или непостигането на това или онова (колкото по – силно вкопчен е човек в нещо, толкова по – силни са негативните му емоции при загубването или дори при възможността за загубването му). В „Диагностика на кармата” се визира любовта агапе, която Лазарев определя като „любов към Бога”.


Касае се за стремеж към Бог, за това да не бъде търсен само в лошо. Стремеж любовта към Бог (нашия Небесен Родител) да заеме първо място в живота на човека и да стои над самолюбието му. Над стремежа към задоволяване на материалните му потребности. (Матей, 6: 33 Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави).


Притчи, 23: 26 Сине мой, дай сърцето си на мене, И очите ти нека внимават в моите пътища.
Стремежът към Бог никога не е излишен, дори и да не доведе до постигането на конкретната цел. Решат ли нещо висшите сили, способни са и да го изпълнят. Казано е, че за всяко нещо си има време, че всичко е до време. Никога обаче не е късно човек да се обърне към Божественото. Дори и да е на смъртно легло. Молитвите винаги имат смисъл. Винаги има смисъл човек да насочва съзнанието си към Бог. Една езотерична мъдрост гласи: „Когато направите крачка към нас, ние правим десет към вас.”

Мисля, че причините за болестите може да бъдат групирани в три групи. Смятам, че появата на дадена болест е свързана било с една, било с поне две от тези групи.
1. Отклонения в мислите, чувствата и постъпките, които отклонения може да са започнали дори в предишно съществувание. Нехармоничности. Несинхроничност с Божията воля, с божествената хармония.

2. Грешки на цивилизацията от която сме част.

3. Определен план на душата, който и е бил частично известен преди да се въплъти и с който се е съгласила. Желание на душата да премине през определени трудности.
 

Бог е съвършена хармония и съвършена любов. Ние съзнателно или не се стремим към тези състояния, отделно от това самият живот ни тласка към тях. Има една максима, която гласи: „Вселената винаги изравнява резултата.” Тя е устроена така, че да се стреми към баланс. Болестта е временна дисхармония, която по един или друг начин бива отстранявана.












Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651912
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930