Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2020 16:57 - Христос - Свръхчовек и Спасител
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.04.2020 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Христос е Свръхчовек (надчовек). Той е много свръхнас хомо сапиенсите, дори много над ангелите. В своето развитие стои над създателите на религиите. От гледна точка на т.нар. "езотерично християнство": Христос е духовна същност, преминала през етапи на духовно развитие, през които на нас ни предстои да преминем в следващите милиони, дори милиарди години... Могъщ дух (най - могъщия идвал на този свят), проявил се през човека Исус и жертвал се за благото на цялото човечество, оставяйки се да бъде разпнат (макар че е имал мощта да предотврати това). На третия ден след убиването на тялото му, могъщият и светъл Свръхчовек - възкръснал. Излязъл от пещерата-гроб, напук на онези, които се съгласили със смъртта му, за да спасят разбойника Варава. Онези, които го посрещнали в Йерусалим с възгласи "осанна", а после - като обсебени от стадо демони, крещяли на Пилат "разпни го, разпни го", отхвърляйки изпратеното им от Бог просветлено същество и проповядваното от него божествено учение. Победил смъртта, напук на онзи, който го предал и на онези алчни лицемери, които го предали на смърт, страхувайки се за властта си над масите. Възкръснал напук на онези, които го екзекутирали на кръста и в името на духовното спасение на целия човешкия род (включително за това на хулителите и убийците му). Надвил смъртта и започнал да се явява пред смаяните си и натъжени последователи, проповядвайки им за Царството Божие в продължение на 40 дни.

Фридрих Ницше: „Аз ви уча за свръхчовека. Човек е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато.”; „Що е маймуната за човека? Посмешище и болезнен срам. И тъкмо това трябва да бъде човек за свръхчовека: посмешище и болезнен срам.”; „Човекът е въже, опънато между животното и свръхчовека – въже над бездната.”; „Онова, което е велико у човека, то е че той е мост, а не цел; което е за обичане у човека, то е, че той е преход и гибел.”; „Най-великите се раждат посмъртно...” (Ницше, Ф. – „За човека и свръхчовека”, сборник с афоризми, изд. „Фама”, С. 2011 г., стр. 7/20). (http://georgihadjiyski.blog.bg/technology/2014/01/01/vizualizacii-na-ideiata-za-svryhchoveka.1224107.)
Във всеки един човек е заложено да се превърне в свръхчовек, да разкъса всички вериги на духовно робство, Бог да се роди в него.

Ето текст касаещ дъновисткото виждане за Христос: "Казва се, че Христос е дошъл да спаси човечеството. Но от окултно гледище какво значи това? От 18 милиона години, откакто човечеството съществува, Земята се е изпълнила с престъпления. Хората са създали много тежка карма, която е зарегистрирана в аурата на Земята. Вследствие на тези неблагоприятни условия човечеството не е могло да се подобри, издигне и спаси. С идването си на Земята Христос изпълва земната аура със своята Светлина и с това Той трансформира и заличава част от човешката карма. Така се дават благоприятни възможности на човека да победи егоизма в себе си и да приеме Любовта. Останалата част от кармата ще се плати чрез човешките страдания. Христос е имал за мисия, от една страна, да трансформира земната аура, а от друга, да донесе на Земята силата на Любовта. Самият Христос е носител на Любовта, той е най-пълното и най-висшето изявление на Любовта. С Неговото идване на Земята се дава възможност на човечеството да започне своята еволюция, т.е. да започне издигането си към Бога – от материалния към духовния свят. Границата между инволюцията и еволюцията е идването на Христос. Ето защо тригодишната изява на Христос на Земята чрез великия посветен Исус, Христовата жертва и Възкресението са най-великото и централно събитие в духовната история на човечеството и на Земята." (https://petardanov.com/topic/8683-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0/.)

"Окултната наука казва така: “Моментът, когато римският войник е пробол гърдите на Христа с едно копие и изтеклата кръв от тялото на Христа паднала на земята, земната аура била огряна от Неговата аура. С това земната аура станала годна за човешкото развитие. Една част от човешката карма, записана в атмосферата дотогава, се ликвидирала. От тогава човечеството живее вътре в аурата на Христа. Христовият Дух работи вътре в подсъзнанието на всеки човек. “Който казва, че без Христа човек може да се спаси, той не разбира закона..” Спасението на света чрез Христа. Защо Христос дойде да спаси човечеството? В това се крие велика тайна. Това, което накара Христос да дойде да спаси човечеството, е Неговата Любов...
Защо Христос плака? Той плака за еврейския народ, който изгуби благоприятните условия на живота. На друго място Учителя казва, че Христос е плакал и за цялото човечество, което не е готово още да приеме Царството Божие.
Христос не е човек. Той е едно Велико Същество, най-великото, което е дошло на земята. Най-великото събитие в историята на цялата планета е идването на Христа. Затова всеки човек трябва да има лично отношение с Христа. Ако не беше дошъл Христос, лошите енергии щяха да разрушат всичко. Христос е двоен трансформатор. Трансформира енергиите, които идат от Бога. Вторият вид трансформиране се състои в следното: понеже човечеството от хиляди години насам е събрало много отрицателни енергии, променя ги от разрушителни в градивни елементи. Именно в това е спасението на света чрез Христа." "Учителя за Христа", "Статии и сказки", 14.02.1948 г., Изгрев, Боян Боев. (https://petardanov.com/topic/8683-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0/.)



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651567
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930