Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2020 17:46 - За силата на доверието
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 180 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.04.2020 17:57


image
XIV

МАГИЧЕСКАТА СИЛА НА ДОВЕРИЕТО

Подозренията, недоверието и съмнението са разрушителни сили. Не казвам, че човек никога не трябва да се отнася с недоверие или да има съмнения - не, сляпото доверие не е за препоръчване. Бих искал обаче да ви обърна внимание на негативните сили, които човек отключва, задвижва и проектира, подхранвайки у себе си недоверие и подозрение.
Когато подозирате някого в нещо, без да си давате сметка, вие го подтиквате да направи точно онова, в което го подозирате. Един съпруг например подозира жена си, че е била в прегръдките на еди-кого си, и я обвинява в изневяра. В действителност това не е вярно и тя протестира, защитава се, но нищо не постига - съпругът и е болезнено ревнив, прави и сцени и непрекъснато я разпитва и за най - незначителни неща. Какво се случва след известно време?
Тази жена, която винаги е искала да остане вярна на своя съпруг, накрая му изневерява и първа тя се учудва на това, тъй като не разбира какво я е тласнало към тази изневяра. Толкова е просто - собственият и съпруг я е подтикнал към това: да, със своите обвинения той е създал благоприятни условия, внушил и е това на астрален план и тя, горката, накрая е трябвало да се подчини, въпреки че самата тя му е била вярна и е искала да устои... И така, виждате как тези бедни и невежи съпрузи "изкопават гроб" на собствените си съпруги! Същото важи и когато един съпруг, принуден да слуша упреците на жена си, че и изневерява, накрая наистина го прави. Добре е думите да съответстват на реалността! Колко трагедии и драми са резултат от съмнения, подозрения и липса на доверие!
И тъй, както жените, така и мъжете са същества, несъзнателни по отношение на Доброто и Злото. Защо е толкова трудно да се разбере този закон на психологията и Магията? И това не е всичко. Както често съм ви казвал, трябва да си давате сметка за факта, че човешкото същество притежава две природи: висша и нисша.
Как ще повлияете на дадено същество, зависи от силите, които ще събудите съответно в едната или другата му природа. Когато непрестанно подхранвате съмнения към някого, вие се свързвате с нисшата му природа и така не само я правите по - силна, но и допускате от нея да проникват във вас енергийни потоци, и така един ден откривате в себе си същите недостатъци и слабости, срещу които сте били така ожесточени.
Занимавайки се непрекъснато с недостатъците на другите, вие отваряте в себе си една врата, през която ги пускате да влязат. Действайки по този начин, вие забавяте развитието си.
Когато нямате нищо друго в главата си освен пороците и престъпленията на хората, вие привличате всички същества на Злото, които са там, при вашия противник, съсед или роднина - затова не се учудвайте, ако един ден откриете, че сте пропаднали нравствено. Много просто - това е един магически феномен. И обратното също е вярно: ако решите повече да не мислите за недостатъците на някого, а вместо това се свържете с неговите добродетели, с неговия дух, без значение дали той знае това, или не, между вас се установяват връзки и започва да тече енергия. Така един ден и вие ще имате същите добродетели като неговите. Когато човек познава този велик закон на обмяната, на осмозата, на сливането, той разбира, че трябва да престане да се свързва със слабостите на другите и вместо това - да потърси същества, много по - напреднали в своето развитие, за да се обмени с тях. Това е начинът, по който работят разумните."

Из "Книга за Божествената магия" (стр. 157-159), изд. "Авир", 2012 г.
Автор: Омраам Микаел Айванов.
....................................................................................................................
Моя бележка:

Със сигурност не всички изневери се дължат на описаното от ученика на Петър Дънов. Но аз вярвам, че ние по един скрит начин допринасяме за това хората да правят това или онова. Допринасяме с действия, мисли и чувства за техните падения или възходи. Всички ние сме свързани с невидими нишки. Всички ние в един или друг смисъл сме осъзнати или неосъзнати магьосници и всяка наша мисъл, всяко наше чувство са някакъв вид магия, въздействие по отношение на човек или друг обект. Постоянно излъчваме енергия. Дали и доколко съзнаваните или несъзнавани внушения, които отправяме към другите ще им повлияят това е друг въпрос. В горния текст е даден пример за несъзнателно омагьосване, програмиране. Насочване на определен тип внушение, обратно на онова, което хората не желаят да се случва.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641810
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031