Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2020 01:07 - Още от Дънов за молитвата
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
"Когато се натъкнете на някакво нещастие, молете се. Само Бог може да ви избави от нещастията. Ако те нападне някой неприятел, моли се на Бога да смекчи сърцето му, за да се освободиш от него.

Молитвата е необходима за човека, за да облекчава Бог страданията му. И Христос, и светиите са се молили. Няма лесен път за небето. Чрез молитвата на добрите хора Бог може да отнеме кармата.

Понякога молитвата на един човек е в състояние да донесе благо на хиляди хора. Молитвата на един човек е в състояние да премахне хиляди нещастия.

Всяка молитва в нас може да действува само ако е придружена от Любов. Божественият Дух е, Който произнася молитвата.

Благодари на Бога и за злото, и за доброто. Тогава Бог ще превърне злото в добро.

Искайте от Бога разумност, живот и Любов, за да бъдете здрави и да имате всичко в изобилие. Искайте от Бога Любов в изобилие, да носите мъчнотиите без затруднение. Пред обидите да не се спирате, а лошото да трансформирате в добро.

Когато казвате Господнята молитва, влагайте следния смисъл в думите: “Отче наш, Който си горе в нашия ум, да дойде Твоята Светлина в ума ми, за да възприема. Да бъде Волята Ти във всяка моя работа и в мисълта ми, в чувствата ми, във всичките ми постъпки. Нека Твоята Воля присъствува в дишането и в кръвообращението ми, за да Ти служа с радост и любов.

Молитвата е дълбоко желание на нашата душа да постигне нещо. За реализирането на това желание се иска участието на ума, на сърцето и на волята. Дето умът, сърцето и волята се съединяват, там молитвата се реализира. Един от елементите, които участват в молитвата е Любовта. няма същество, което да не се моли, обаче молитвата е толкова по-определена, колокото съзнанието е по-високо.

Всеки, който се намира в нужда, може да отиде при Христа. Когато отивате при Бога, не се спирайте да разговаряте с хората. Уповавате ли на Бога, Той ще ви помогне. Бог помага на слаби и болни, на отрудени. Възлюбиш ли Бога, всички болести изчезват.

Идете при Бога такива, каквито сте. Той ще ви очисти и облече в нови дрехи. Бог устройва всички неща и изправя обърканите работи на хората. Господа ще намериш, когато изпаднеш в трудно положение.

Бог е начертал твоя път, затова, каквото и да ти се случи, не се съмнявай, върви в пътя и вярвай, че Божественият план ще се приложи така, както е начертан. Когато човек се научи как да пие горчивата чаша, тогава ще разбере дълбокия смисъл на живота. За това се иска безстрашие, което внася мир и спокойствие в човешката душа."
(http://beinsaduno.weebly.com/10471072-108410861083108010901074107210901072.html?fbclid=IwAR1aRvFUL8do31OLXnEh6546alT7M0aJo_DKaCOHe9vP-xalyzzhj-NmMAQ .)

Бел. моя: Бог много често ни помага посредством хората. Много добри и лоши неща ни се случват чрез хората.
Според Дънов когато ние обичаме, чрез нас (и заедно с нас) обичат незрими духовни същности. И когато мразим, чрез нас (и заедно с нас) мразят отново духовни същности. Едните имат интерес да сме добри, а другите - да сме лоши. Едните се нуждаят от един тип енергия, другите - от друг тип енергия. Според това, което излъчваме (с мисли, чувства и дела) привличаме към себе си едните или другите. Едните имат интерес от това да сме по - щастливи, по - позитивни, в живота ни да има повече хармония. Другите имат интерес да сме по - нещастни и песента на живота ни да звучи по - фалшиво. Едните работят за издигането на съзнанието ни, за това да има повече светлина в живота ни. Другите се стремят да действат в обратната посока и да ни оплитат все повече в паяжините си.



Тагове:   Бог,   молитва,   Дънов,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 654876
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930