Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2020 18:41 - Пернишкия шампион по възкресения
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.04.2020 18:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Родният Динамо, пернишкият шампион по възкресения, който оцелял след повече от 15 опита за самоубийство: Ники Пора.

"В навечерието на Великден "Мистериите на "Стандарт" продължават дискусията около биоенергийния феномен - живот след смъртта, описан в Библията и други древни текстове. В третото издание, посветено на темата, ще рaзкрием рекордьора по възкресения в България. Неговата история е пълна загадка, но може би някъде в нея е скрит ключът към най-голямото Христово чудо - връщането от света на мъртвите.

"Ще ви разкажа как е на Оня свят. Има вита стълба и една дупка, която води за горната и за долната земя. Сигурно долу е лошо, ама докато чакат преразпределение, душите си живеят в същински рай - има от пиле мляко". Това пред свои авери разказвал рекордьорът по възкресения в България - серийният самоубиец Николай Григоров-Ники Пора. Той става известен, след като преживява 16 пъти клиничната смърт. Рецидивистът, съден приживе за хулигански прояви, грабежи и изнасилвания, пробвал да се умори безуспешно с ток, бесило, нож и какво ли още не. Но винаги се връщал от света на мъртвите.

Родният Динамо

На 14 април през 2005 г. Пора сътворява поредното си чудо. Съдебни заседатели още си спомнят, че тогава перничанинът обжалвал една стара четиримесечна присъда за побой над полицай. Пора вече си бил излежал наказанието, но ей така, за чест, решил да се оневини задочно. Изправил се пред съда, но вместо възмездие пристъпил към 14-ия си опит за самоубийство.

"Много прилича на онзи британски фокусник Динамо - непрекъснато търсеше свидетели за поредната си зрелищна магия", спомни си с усмивка млад перничанин. Въпреки че бил с белезници, Пора успял да финтира трима пристави, разбил с тяло прозореца и полетял от четвъртия етаж на съда. При вида на лъвския скок неговият служебен защитник припаднал. "Приземи се върху будка за вестници долу. Лежа 10 секунди бездиханен. След това се чу оглушителен шум - изрева, стана и се изтупа. Освен няколко синини нищо му нямаше", свидетелстват очевидците.

След инцидента безсмъртният перничанин е приведен за лечение в болницата на МВР в София. Той обаче издебнал докторите и докопал цял блистер транквиланти. Погълнал цялата опаковка и изпаднал в кома. Това му пътуване до света на мъртвите продължило няколко часа. Досущ като на соматите обаче душата му отново намерила обратния път към тялото. Този опит бил записан под номер 15 в листата на неуспешните самоубийства на Пора. Той обаче често се хвалел, че са много повече, защото след десетия престанал да ги брои.

Тунел от светлина

Рецидивистът разказал веднъж пред компания в централно кафене, че открил красотата на отвъдното, след като..."
Цялата статия: https://www.standartnews.com/lifestyle-misterii/pernichanin_shampion_po_vazkreseniya-186408.html?fbclid=IwAR0HwTiOBkYaqQTpBddVyxtwrqM6dYr1M0SU-ouLqHTPdMLBxIIMoKcDk88 .
___________________________________________________________________

"Духът на един от най-атрактивните пернишки бандюги, познат на жителите на миньорския град под ароматното прозвище Ники Пора, продължава да се явява на роднините му, а и на служителите на Темида почти година след смъртта му. ...Смъртта му прекъсна съдебните процеси за два грабежа, при които Александров е използвал и насилие.
До невероятната му публична известност обаче се стигна след 18-те му неуспешни опита да сложи край на живота си, воден от твърдото убеждение, че по-добре е да бъде мъртъв, но свободен, отколкото да прекарва дните си зад решетките.
Едно от най-атрактивните изпълнения от поредицата суицидни прояви на Пора бе убийствен скок от последния, шести етаж на Съдебната палата в Перник. ... Луд ли беше Ники Пора?
Началникът на психиатричното отделение към МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник д-р Роберт Крумов, който бе и вещо лице в Пернишки окръжен съд, е специалистът, лекувал Пора. Той му е изготвял и няколко съдебнопсихиатрични експертизи по различни дела.
Николай Александров категорично не страда от шизофрения. Има леко личностно разстройство - неспособен е да спазва общоприетите норми на поведение, което се дължи на вродени характерови особености, дооформени през годините на съзряването му от лошо семейно възпитание, пише в една от експертизите си д-р Крумов.
Пора обаче е великолепен актьор, твърди той. Александров до съвършенство изучил всички подробности, характерни за тежките психически заболявания и ги играел чудесно. Парадоксално, но факт - преди две години успял да заблуди столична ТЕЛК, която му издала документ за шизофрения. Пернишкият психиатър оправдава колегите си, пояснявайки, че те се срещнали с гениалния артист Ники Пора само за двадесетина минути и не са били запознати с всичките му превъплъщения през годините.
Според д-р Крумов, Пора умишлено се е стремил към получаването на тежки психиатрични диагнози, за да минава с по-малки наказания за асоциалното си поведение или да бъде предсрочно освобождаван от затвора." (https://www.paragraph22.bg/22-analizi/read/niki-pora-v-groba-chichoto-strelec-s-probaciia?fbclid=IwAR0Ik10ZCnIcV0DtXW3Q8u4sTTlwPo-TYuZAj3hcHxovRSsYALTWRZfRul0 .)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 655800
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930