Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 21:11 - "Да бъде твоята воля"
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 863 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Евангелие на Марк, 13 глава.

8 Защото народ ще се повдигне против народ, и царство против царство, ще има трусове на разни места, ще има глад; а тия неща са само началото на страданията. 9 А вие внимавайте на себе си, защото ще ви предадат на събори, и в синагоги ще ви бият; и пред управители и царе ще застанете заради Мене, за да свидетелствувате на тях. 10 Обаче, трябва първо да се проповядва благовестието на всичките народи. 11 А когато ви поведат, за да ви предадат,
не се безпокойте предварително какво ще говорите; но каквото ви се даде в оня час, това говорете! защото не сте вие, които говорите, а Светият Дух.

Ако човек е объркан, ако не знае накъде да поеме, ако не е сигурен в нещата, които мисли да стори или ако е сигурен, но все пак иска да се презастрахова, ако иска да синхронизира живота си с възможно най - добрата воля във Вселената - тоест с Божията, би могъл да си повтаря концентрирано и многократно приложените по - долу текстове или подобни тям с цел да му се проясни духовния взор.

Божият поглед върху нещата е възможно най - добрият поглед, защото Той е този, който вижда нещата в живота най - добре (в най - голяма дълбочина, в най - голяма широчина, в перспектива и детайлно, каквито са били, каквито са и каквито могат да бъдат). Нашите погледи върху пъзела на живота са ограничени и всеки индивид малко или много изхожда от ограничените си възприятия. Логиката и интелектът човешки са хубаво, полезно нещо, но има и Нещо, което стои над тях. Не винаги изглеждащото ни по - добре е реално по - добро. Не винаги човешката логика е богоугодна. В колкото по - голяма степен индивидите и обществата успеят да схванат и приложат Божията воля за живота им, толкова повече хармония ще има, по толкова по - добри начини ще се разрешават конфликтите: вътреличностни, междуличностни, междугрупови.

Разбира се, ако човек има възможност да се готви за дадена ситуация, то той трябва да се готви. "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ" е казал народът. 

"Моли се така, сякаш всичко зависи от Бог, но работи така, сякаш всичко зависи от теб” - Едгар Кейси.

Горният текст от евангелието на Марк се отнася за хора, които са изненадани и нямат много време да обмислят какво да кажат. Но колкото и да се готви човек за дадени ситуации, винаги може да бъде изненадан, винаги може да сбърка. Но колкото повече успява да съдейства на Божията воля, толкова повече нещата в живота му ще се нареждат по възможно най - добрия начин.

Матей, 6:10:
Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;

"Коментар от Уилиям Макдоналд за Матей 6:10 „Да дойде Твоето царство.“ След преклонението ние трябва да се молим за победата на Божието дело, като поставяме Неговите интереси на първо място. И по-специално ние трябва да се молим за деня, когато нашият Бог-Спасител, Господ Исус Христос, ще въздигне Своето царство на земята и ще господства в правда.

„Да бъде Твоята воля.“ С тази молба ние заявяваме, че Бог знае кое е най-доброто и че ние подчиняваме нашата воля на Неговата. Ние също така изразяваме копнежа си да видим признанието на Неговата воля по целия свят.

„Както на небето, така и на земята.“ Този израз внася известно уточнение на трите предишни твърдения. Преклонението пред Бог, върховното господство на Бог и изпълнението на Неговата воля са една реалност в небето. С тази молитва се иска всички тези условия да съществуват и на земята така, както те съществуват в небето." (https://bibliata.zahristos.org/?t=6&q=%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B9%206:10 .)

"В изпълнение Волята на Бога е силата на човешката душа." Това е формула, за която Дънов е казал, че е една от най - силните. Съветвал е да се повтаря три пъти, но не виждам лошо човек да я повтори и 303 пъти. Би могло към нея да се добави още едно изречение и да се получи следното (вариант е това изречение да се ползва и отделно от дадената от Учителя формула): "В изпълнение Волята на Бога е силата на човешката душа. Нека във всяка секунда от живота ми да действам съобразно волята Ти."

Отче наш, мисли през ума ми, говори през устата ми и нека всичко, което искаш да бъде казано и изпълнено - да бъде казано и изпълнено по най - добрия начин. За твоя прослава, изпълни ме тук и сега с дух на мъдрост и откровение. Амин.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - Наистина ли или просто така
06.05.2020 23:42
анонимен написа:
Всеки, който иска да дойде Божието царство трябва да разбере какво иска Бог днес за да дойде царството Му.
Какво е то можете да разберете от откъсите от Съдебната светлина, Късният дъжд в блога ми.
По това се познава кой иска да дойде Божието царство.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 654840
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930