Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2020 13:13 - Вдъхновяващи мисли (4)
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 179 Коментари: 0 Гласове:
0



"Господи, дай ми Смирение да приема това, което не мога да променя, Смелост да променя това, което мога и Мъдрост да разгранича едното от другото."
Св. Франциск
.

Бих добавил :"Помогни ми да запазя, това което трябва да запазя и да развия онова, което трябва да развия."

"Наблюдавайте каква промяна ще забележите в някой младеж,който е прекарал няколко години в странство, дето е бил в съприкосновение с видни учени, професори. Вие ще намерите промянавъв външния му вид, в отношенията му с другите хора, в начина намисленето и т.н. На какво се дължи тази промяна? На съприкосновението, което е имал с тия учени хора." Учителя Петър Дънов.

"Поискай да изоставиш стария сън на планетата. Приготви се да напуснеш ада. Започни да си представяш рая на Земята." Дон Мигел Руис.

"Вие си въобразявате, че само определени хора държат ключа към Царството на щастието. Никой не го държи. Никой няма авторитета да държи този ключ. Този ключ е във вашето собствено себе. И в развитието, в пречистването, в неизкривяването на това себе е Царството на Вечността." Джиду Кришнамурти.

"Дори ако тялото ни умре в предсказано бедствие, нямаме причина да се страхуваме. Тялото ни така или иначе ще умре. Смъртта не е нищо друго освен трансформация." Дон Мигел Руис.

Казано е, че с приятелите си почиваме, докато враговете ни поддържат във форма. Нека поспрем и си спомним с любов, прошка и благодарност за нашите врагове и дразнители, явяващи ни се духовни учители (дори без да го съзнават). 

Всеки ден е нова възможност мислено да пожелаеш на познати и непознати любов и светлина по Пътя. Колкото повече време излъчваш светлина, толкова по - малко време би имал да излъчваш мрак.

"Винаги ще вярвам,че светът е прекрасен и хората са добри по пророда.Ако това ме прави непригодна,добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствена, отколкото да приема нечия жалка реалност." Валерия Иванова.

"Никоя собственост не е по - голяма от любовта." Распутин, "Седем часа разлика".

"Любовта е вечната религия. Любовта е единственото свещено писание." Елеазар Хараш.

"Аз не уча на нищо. Аз просто припомням на другите онова, което са забравили, че знаят. Познанието, което нося, не е мое. То е във всички." Дон М. Руис.

"Цялата материя е само енергия, кондензирана до бавна вибрация. Всички ние сме едно съзнание, което се изживява субективно. Няма смърт, животът е сън и ние сме своето въображение." Бил Хикс.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642170
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031