Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2020 11:14 - Вдъхновяващи мисли (5)
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 247 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.05.2020 16:37


"Не мога да ви кажа нито една духовна истина, която дълбоко в себе си вече не знаете.  Всичко, което мога да направя, е да ви припомня онова, което сте забравили."

"Никога не те спохожда желание, без да те споходи и силата, с която да го осъществиш. Но все пак може да се наложи и да се потрудиш за това."


"Всички хора, всички случки в живота ти присъстват в него, защото си ги привлякъл ти. Твоя работа е да решиш какво ще правиш с тях."


"Джонатан Чайката бе открил, че именно скуката, страхът и гневът правят живота на чайките толкова кратък, а откакто те бяха напуснали съзнанието му, той заживя дълъг и наистина чудесен живот."


"За да летиш бързо като мисълта, трябва да започнеш със съзнанието, че вече си пристигнал..."


"Лошите неща не са най - лошото, което може да ни се случи. Най - лошото е да не ни се случи нищо !"


"Един от начините да избереш бъдеще е като вярваш, че то е неизбежно."


"По свой избор обитавате света, който вие сте сътворили. Което носите в сърцата си, то ще стане истина, и от което най - силно се възхищавате, в това ще се превърнете."

"Не се бойте, нито се стъписвайте от призрака, който е мракът, от маската, която е злото, от празния плащ, който е смъртта, защото вие сами сте си ги избрали за свои изпитания. Това са камъните, на които сте избрали да наточвате тънкото острие на своя дух."


"Мерило за невежеството ти е степента, в която вярваш в неправдата и трагедията. Онова, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда." /Бел. моя: Според мен се случват и неправди, но те винаги биват коригирани от кармичния закон. Винаги, рано или късно. Смятам, че много неща изглеждащи като неправди (може би по - голямата част от нещата) всъщност са само привидно неправди. Не вярвам, че 100% от случващото се в живота е справедливо, но ако на някой тази мисъл му вдъхва оптимизъм, нека я прегърне и си я припомня. Всеки край е възможност за ново начало и всяка трагедия, независимо заслужена или не е възможност за духовно израстване./ 


"Светът - това е твоето въображение. Където са мислите ти, там са и изживяванията ти. Ти си това, което мислиш. Онова, от което се страхуваш, те сполита."

Цитати от книгите на Ричард Бах, превърнали се в крилати фрази.

Източник: рекламна брошура на книгата "Живот под хипноза".



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 655531
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930