Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 21:41 - Призив към съратниците и другарите!
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 800 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 10.02.2022 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Обръщам се към всички съратници и другари в сайта с призив да ми помогнат да доведем България със зашеметителна скорост до трети златен (направо диамантен) век, превръщайки я в Народна Република България (земя на благородните благоденстващи хора). Социалпатриотически Пиемонт на Балканите* в 21-ви век и I пси-сила в света (изпреварвайки с около век пророчеството на Нам Джун Пайк*).

Идеята за този призив ме споходи докато се ровех в моя хронология (времезнание). Ако пък сте достатъчно благо-род-ни, за да подкрепите детско-юношеските ми въжделения в още по - пълна степен, то тогаз ще да благо-волите да ме издигнете за кандидат за президент-премиер на Родината ни.
Следват гореупоменатите цитати.

30 април 2017 г. Аз съм за могъща България, която като същински Прометей да води човечеството напред.
***
10 май 2018 г.  Лелея угасваща България ярко да възпламеней и трети златен век тя да преживей.
***
24 май 2018 г.
Лети народе възкресени, към вселенски висоти - лети! И с духовността таз сила древна, небосводът ярко озари!
***
11 май 2019 г.

image

Една от фантазиите ми като юноша беше мълниеносно и изненадващо да разгромим всички съседски армии (за Македония предвиждах мирно анексиране) и да заставим съседите си да съкратят армиите си. В един от вариантите чертани от въображанието ми България беше с излаз на 2 морета (най - честия), в друг - на 3 морета, а в най - шовинистичния и смел - на 4 морета.

image

Някои издигат лозунга "България на 3 морета".

Владяли сме определени земи, но сега нямаме основание да претендираме за тях (поне за огромната част). И е по - добре да не се мъчим да прекрояваме насилствено граници в този свят на размиващи се граници и развити комуникации (благодарение на които загубата на етническа принадлежност е по - трудна, от когато и да е било). Контролът над едни или други територии през хилядолетията се е сменял многократно, променяли са се етнически състави на дадени области и страни. Ако всеки тръгне да претендира за земи, които някога в историята си е владял (за по - кратко или по - дълго време) ще настане страшна лудница...
И все пак, ако ще се издигат смели националистически лозунги, предлагам лозунга "България на 4 морета!" По принцип е по - нормално човек да се бори за нещо повече от онова, което вече е постигал (и то повече от веднъж, както е в нашия случай).
На картата по -  горе виждате Санстефанска България плюс разширение включващо Европейска Турция (бивши български и византийски владения).

П.П.: Бях изпуснал едно от четирите морета, защото не се вижда. image Вляво отразих с по - светло зелено част от територията водеща към Адриатическо море.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Връщам се в настоящето. И така. Който е навит да ми съ-действува, независимо от партийната си, класова, полова, футболна или етническа принадлежност, то нека да се запише в редиците на бъдещето движение под тази публикация. Приемам и предложения за име. Бъдещето ни принадлежи, братя и сестри, другари и другарки, съратници и съратнички! Ний идем! Нека заедно да преобърнем хода на историята и с Божията помощ да пометем като ураган политическата колониална сган. Нека като в скали твърди се разбият в нашите мъжки и женски гърди всички зложелателски помишления. Нека заедно, за Божия про-Слава да из-градим една благо-ден-стваща България, народна и патриотична България на Духа, проводник на Светлината. Амин.

 
Послепис:

Предложението ми беше шега. Казвам в случай, че някой случааааайно не е разбрал. :D Мързи ме да съм президент-премиер и да ви спасявам. :D :P  Но както се казва: "Има ли лудиииииии...?!?" :D Не съм особено обнадежден, но дали ако говорех насериозно щях да намеря поне един сподвижник на този етап?? Тук в този сайт??

Пояснителни бележки:

1.
"Пиемонт на Балканите" - намек за италианското кралство Пиемонт, което стои в основата на обединението на разните италиански държавици в единна италианска монархия през 19-ти век. Навремето писателката Фани Попова-Мутафова е бленувала за туй България да е "Пиемонт на Балкана".
2. "Пророчеството на Нам Джун Пайк" - касае се за прогноза на един американски гражданин, натурализиран южнокореец, според който през 22-ри век сл. Хр. България ще бъде най - силната държава в света понеже ще е развила огромния си психически потенциал: http://hranislav.blog.bg/drugi/2020/05/11/.1646056 .

Послепис 2:

Два поздрава за блоговото народонаселение.

Клип 1 - нещо шеговито-патриотично.
Клип 2 - нещо сериозно-патриотично.

 








Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Здравей !
11.05.2020 21:51
Вторият клип е чудесен ! Благодаря за споделянето!
цитирай
2. barin - С удоволствие изслушах клиповете, ...
12.05.2020 06:50
С удоволствие изслушах клиповете, Храниславе, макар че не харесвам подобна музика. По-късно ще ги пусна и на сина си, който ще ги хареса. Сега е момента да се направи нещо за издигане на България.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 656614
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930