Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2020 00:27 - България може да се превърне в Кувейт на Европа!
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 5400 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 15.05.2020 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имаме злато, други ценни метали и нефт за над трилион и триста милиарда долара. Без да броим чудесната природа, богатата и интересна история и все още добрия човешки потенциал разпръснат по света и у нас. Тръгнали сме да се занимаваме с валутни бордове, заеми, еврозони и да лижем задници.
Пророчицата Слава Севрюкова е предрекла, че след 2017-2018 г. България ще започне да се превръща в нещо повече от Швейцария. Както и че основният фактор за оцеляването ни като народ няма да е икономическото ни благоденствие, а възродената ни духовност.

image

Доц. д-р Емил Минев, проф. Вълко Ягелчев и други родни учени смятат, че в България има находища на злато на стойност 1 трилион и 100 милиарда долара! А един долар се равнява приблизително на 1, 81 български лева. Значи, става дума за сума в размер на около 1 трилион и 991 милиарда лева! През 2019 г., БВП на страната ни е бил 118.669 млрд. лв., а в случая иде реч за повече от трилион и 900 милиарда лева! Десетки пъти повече. Е, би имало разходи във връзка с добива на злото, но съм убеден, че са несравнимо по - малки от тази сума. Можете ли да си представите, какво би могло да се направи за България с тези пари, ако бъдат управлявани от честни и кадърни хора? Отговорът е чудеса! Трябва да се има предвид и че тази колосална сума може да дойде само от златото, но богатството на страната ни не се изчерпва само с него. Има и находища на сребро и на други полезни изкопаеми. Цитирам: "В Челопеч – едно от най-богатите находища на медно-златни руди в Европа, има 42 химични елемента. Не веднъж е ставало дума за приватизацията на големите индустриални предприятия. Този процес на смяна на собствеността у нас бе наложен шоково и под външен натиск. Германий е рядък елемент и много скъп – 1 920 000 $ за тон. „Дънди прешъс металс“ са добили само от мина „Челопеч“ за 2011г. и 2012г. 146,8 тона германий. Това количество е почти равно на добива на германий за целия свят, който е към 85 тона за една година, а „Дънди прешъс металс“ цялото това количество добива само в мина „Челопеч“ без да платят нито стотинка. Това се крие зад неизгодната концесия за добив на злато! Освен безумно ниската цена на концесията за злато и неплатения германий там се добиват и още 18 скъпи елемента!" 8

В предаване излъчено през 2012 г. по ТВ7, гореспоменатите господа обясняват, че в България има все още неизползвани, добри находища на природен газ, но те предпочитат да не казват къде са, защото може чужди фирми да започнат да го добиват този газ и да се получи същото като със златото и медта - за българската държава да отива някаква мижава печалба (3%), а лъвския пай да се взима от фирмите, които биха сложили ръце на находищата. През 2014 г., в предаването "Всяка неделя" по НОВА, проф. Гергелчев заявява, че канадската фирма "Дънди прешъс метълс" не само извлича огромни печалби от златодобива в България, за която остават трохите (по вина на управниците ни), но и трови местното население в района на Челопеч (има хора, разболяли се сериозно заради вредния начин на златодобив). Челопеч е най - голямото и богато медно-златно-пиритно находище в цяла Европа. Ученият каза, че може да се добива и без да се уврежда здравето на хората, но на канадците им е по - изгодно да работят по вреден начин. Към 2014 г., проф. Гергелчев и още над 20 учени от близо 9 години водят битка за българското злато, но без успех.

Оказва се, че явно Петър Дънов е видял факта, че страната ни притежава потенциал да стане супер богата (тогава този потенциал що се касае до полезните изкопаеми, е бил още по - голям и от сега поради по - малкия добив). Цитирам думи на духовния учител:

Тъй както ви гледам, знаете ли на какво ви уподобявам? Вашето положение мога да сравня с това на България. Например българите сега имат много дългове и всички финансисти се чудят как да оправят положението на България. В България има скрити много богатства - въглища, скъпоценни камъни, злато и др., но не могат да ги намерят и затова българите си казват: Хайде да направим един заем, да подобрим положението си. (15).
Из "Пътят на ученика. Основната идея." (8 лекция на Младежкия окултен клас, държана от Учителя на 2.XII.1923 г. в гр. София).

В книга на Лиана Антонова, издадена през 1993 г. има текст, който касае настоящата тема и се приписва на извънземни. Става дума за пресказание касаещо 1993 г. То гласи: "Ще се открият нефтени залежи, руда и други запаси, които ще донесат много пари на страната. От космоса се виждат ясно залежите. Богати са и са трайни - поне за 20 години експлоатация."

Във връзка с проучванията в Черно море на кораба "Нобъл Глоубтротър 2" за залежи на нефт и газ, през април 2016 г. премиерът Борисов заяви: „Много отдавна България е можела да добива свой природен газ, свой нефт, вместо да плаща от 4 до 6 млрд. долара на година. Това е било най-трудното и невъзможно решение. Следващите поколения на България ще бъдат други. По 5-6 млрд. долара годишно да не даваме, а да ги разпределяме за социални дейности и отделно да продаваме газ. Убеден съм, че това ще бъде уникално за България и следващите поколения ще го оценят”. Предвижда се залежите да ни стигнат за 30 г.

Дори да се превърнем в богата нация, не бива да забравяме, че има и по - важни неща от материалните придобивки. Горецитираната лекция на Дънов се отнася главно за голямото богатство скрито във всеки един от нас и помежду другото се споменава за поледните изкопаеми. А на Баба Ванга пък се приписват следните думи за водата и златото:

Всичко скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено.
(Красимира Стоянова, Истината за Ванга)
* * *
Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне. (Казано пред Мариана Конова)
/Бел. моя: предполагам, че става дума за питейната вода в определени райони на страната...: все пак, ако се вземат достатъчни мерки, предполагам тази водна криза би могла да се избегне..., поне частично. Освен това съществуват съоръжения, чрез които морска вода може да се превръща в питейна/.
* * *
В България има много злато и един ден то ще бъде открито.
(Казано пред Мариана Конова)
* * *
Ке дойде ден – в златни паници ке ядете и в медени чаши ке пиете, но вода нема да имате.
(Казано пред Ценка Георгиева от Рупите)
* * *
Водата, която е на Рупите, е много целебна. […] Но пари от този извор не търсете! Дошли тука, ровят, копаят… Да знаете ,че от тази вода бизнес не става. Почнете ли да я продавате, ще изчезне оттука и един Господ знае къде ще се появи. Пазете я тази вода! Откога ви говоря, че ще дойдат времена, златни бижута ще продавате за вода!
(Казано пред Ценка Георгиева от Рупите)

 

Ползвани източници:

1. https://www.youtube.com/watch?v=Z9G0dzAHIwk .
2.
https://www.youtube.com/watch?v=Fux1UtqkXbM .
3.
https://triangle.bg/books/1923-10-21-19.1995/1923-12-02-19.html?fbclid=IwAR2pjBfF8-tlgGQ_M44ZNDH6UQaVa_y6wUZvCt6IZzPcWt0wGkbTyqm9hQg .
4. "Нови срещи с отвъдното. Първи стъпки към извънземното", стр. 267, Лиана Антонова.
5.
http://www.vesti.bg/bulgaria/200-metrov-korab-tyrsi-gaz-i-neft-v-cherno-more-6052783?fbclid=IwAR2jXAZavN2KF-ZxsphURFEdYo1cz6qunTAXUxhYqZLNn01e2ZuZt0jSjZU .
6.
https://www.dunavmost.com/novini/zalezhite-na-neft-i-gaz-v-moreto-shte-ni-stignat-za-30-godini .
7.
http://www.otizvora.com/2011/04/2781 .
8. 
"България е богата, но те не искат да знаете. Пладнешки грабеж на национални ресурси и население в робство." (http://burgas-podlupa.com/ .)

 




Гласувай:
5



1. tikoev - Не. Всички природни ресурси са д...
15.05.2020 00:54
Не. Всички природни ресурси са дадени на чуждестранни концесионери. Даже и за земеделието ви набиват кофите. Забравете за тези розови филми . С България е свършено. Последната лопата върху гроба и е от 2009 г.
цитирай
2. barin - Имаме си полезни изкопаеми, Хра...
15.05.2020 08:05
Имаме си полезни изкопаеми, Храниславе. Остана да ги опазим печалбите да са за нас, което е трудността. Преди като написах тема за полезните изкопаеми се четеше много( всеки ден по над 300 през първите десетина дена).Ето линк:
barin.blog/drugi/2016/05/01/poleznite-izkopaemi-v-bylgariia.1448707
Поздрави!
цитирай
3. hranislav - Здравей, Тикоев
15.05.2020 18:12
Ти не си ли част от онези на които им набиват кофите? Колкото до песимизма ти - ти имаш своите основания за него, но ако човек е убеден, че е победен, то битката е загубена поне наполовина. Аз предпочитам да вярвам на различни позитивни предсказания. :)
цитирай
4. panazea - Здравей !
15.05.2020 20:09
Ние сме богати и без златото ! Хората са богатството! Златото не е донесло на никого щастие! Затова да си седи под земята и да се изгонят всички концесионери !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641778
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031