Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2020 16:21 - Относно торент сайтовете и християнския морал
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 395 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 17.10.2020 16:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съсипването на България се случи не без помощ на американската държава (да не кажа с решителна помощ), а същевременно в едно американско детско, което се излъчва по БНТ (римейк на "Книга на книгите") се внушава на децата колко лошо е да се ползват торент сайтове и да се свалят игри от там, защото това е кражба.

Сигурен съм, че много неща, които са по - лоши и които не са угодни на САЩ не намират място в детските им филми. При положение например, че няма от къде да си закупиш даден филм, че няма как да платиш на интернет доставчика за неговото изтегляне, че не се прожектира по кината (или и да се прожектира, ти не би го гледал, защото да речем нямаш време) и при положение, че вече от години не го дават по телевизиите, не виждам нищо осъдително да си го "дръпнеш"!

Ще добавя и следното: при положение, че това което се тегли по принцип е съдържание, което е свързано с хора, които и без твоите пари са си богати. И още: има неща, които никога не ги дават по български кина и телевизии и ако не ги изтеглиш, никога няма да ги гледаш. В същото време няма как да ги гледаш и да платиш. Тоест и в двата случая (гледаш или не гледаш), никой няма да спечели от теб по отношение да дадени кино творби. И затова е по - хубаво като ти се гледа да гледаш.

Дадоха в споменатата анимация едно пишлеме след като е било във времето на Исус с машина на времето - отива то при свой приятел и му вика няма да съм ти повече приятел, ако не престанеш с това, което правиш, щото е лошо (дърпането на игри от нета).

А що не направят епизод, чрез който да поучават онези, които изкарват луди пари от филми и игри да споделят понякога безплатно тези неща (поне с част от зрителите/геймърите) - форма на благотворителност бе! Защо не отправят такива внушения - нали е казано знаете какво за богатите, камилата и игленото ухо (тук не говоря срещу богатството, просто задавам логичен въпрос). Нали е казано раздай си богатството и тръгни след мен. Защо тогава не внушават, игрите и филмите да се продават на много по - ниски цени в името на Бога или поне да се направи така, че много много повече хора по света да имат възможност срещу минимални такси да си ги теглят от специални сайтове (например плащаш на интернет доставчика някой лев повече към месечната си такса - получаваш право да изтеглиш еди какъв си обем информация и доставчикът се отчита на когото трябва по веригата). Но по - християнско ми се струва, да се внушава, че така и така Холивуд например печели много пари, няма защо властите да се занимават с хората, които гледат филмите гратис. Нали е казано като имаш две ризи да си дадеш едната на ближния. Пък е проблем да се ползва безплатно съдържание срещу което определени хора така или иначе печелят добре.

Всеки има право да получава награда за труда си, ама като ще сме чак толкова набожни, че да се занимаваме с децата дръпващи си по някоя игра безплатно, защо да не се занимаваме и с онези, които правят игрите?

В заключение ще кажа: не забравяйте да сийдвате. В името на Отца, Сина и Светаго Духа. Амин!



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Хе хе !
31.10.2020 12:16
Поредната пропаганда на Големия бял брат !
Аз всичко в този живот получавам безплатно !
Панацея
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642708
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031