Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2020 19:18 - Разни философски въпроси
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 425 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако един невярващ в съществуването на Висша Сила яростно отрича Нейното съществуване, без при това да може да приложи нито едно доказателство за Нейното НЕсъществуване (тоест, нито едно доказателство за вярата си, че Тя не съществува), то тогава той не ПРИЛИЧА ли на онзи, който яростно защитава идеята, че Бог съществува без обаче да може да приложи нито едно доказателство за вярата си? Щом човекът е най - висшето същество на земята, защо да няма по - висши същности и от човека (в това число и такива в енергийна форма)? Ако нещо не е доказано научно, това доказва ли, че то не съществува? Радиовълните са невидими за очите, но са реалност. Микробите съществуват, но са невидими за гледане с просто око. Те също са организми, форми на живот. Как ли микробите възприемат човека? След като съществуват хората, които са много по - висши същества от микробите, защо да не съществуват и същности, които стоят по - високо от човека с едно, две, три и т.н. стъпала? Човекът е най - висшият продукт на еволюцията на Земята (поне що се касае за материалните форми). Това обаче доказва ли, че еволюцията няма и други, по - висши и фини форми (енергийни) - невидими за физическото зрение? Форми, съществуващи в друго измерение (било на нашата или на други планети).
Човекът е претърпял определена еволюция (бил е на едно маймунско ниво, че и на още по - ниски нива от маймунското). Материалният живот е започнал във водата, започнал е от най - прости структури.
Самопородена ли е еволюцията? Не стои ли Нещо зад нея? Няма ли Движеща Сила зад еволюционните процеси?
Ами ако човешките Души (и тела) в едно далечно бъдеще еволюират до нива, неподозирани днес от мнозина? Едни такива високоразвити същности биха изглеждали ангели и божества в очите на онези, които се намират на много по - ниски стъпала на развитие. Биха се появили митове и религии на базата на съществуването на тези напреднали същества и на контактите с тях. Може ли да няма някаква разумна сила зад целия този великолепен порядък във Вселената? Кое поддържа хармонията в мирозданието?

Коя е силата, която кара сърцето да бие и поддържа функциите на организма?


Тагове:   Бог,   въпроси,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 652230
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930