Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2021 13:18 - Езотерично за помиряването
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


"Ние сме дошли на Земята (като духове, в материални тела), за да преживеем противоположностите на Живота. И така, от опит да разберем, че смисълът на взаимните неразумни отношения (при които ние, от позицията на егоисти – не се интересуваме, от това – как се чувства и колко страда нашият привиден "враг") – е постепенно да достигнем до ДОБРОТО; т.е. да достигнем до взаимните разумни отношения, между хората (независимо колко дълго време, би ни отнело, това)." Велина Василева (Фейсбук, 2019 г.).

Съществуват езотерични вярвания отнасящи се до помиряването на хора, които се мразят и изразяващи се в следното.

Ако си отнел живот в минало прераждане, има вероятност в настоящето си превъплъщение да трябва да дадеш условия за живот на същата душа чието тяло някога си убил. Това не се представя като нещо задължително, но като един от възможните варианти за развитието на душите. Понякога хората стават родители на свои врагове от миналото или стават деца на свои някогашни врагове. Целта е душите постепенно да се пречистят от омразата помежду си и да достигнат до състояние на обич. Близкото роднинство е полезно в тази насока, но не е гарант за постигане на желаното. Процесът по пречистване може да отнеме поредица от животи. Може би случаят с бебето П.* и доведеният му баща е такъв, не знам. Но ако е такъв, това показва, че понякога отношенията за жалост продължават да се влошават, кармичният възел се заплита (дори и при събирането на враговете в едно семейство).

При добро развитие първо може да се премине през етапа на безразличие към този когото си мразил яростно, а после (в бъдеща реинкарнация) да се стигне и до любов (преминавайки се например през безразличие или състрадание като преходни етапи). Подобна история е разказана в романа "Безсмъртната любов" на Дук де Помар (псевдоним на френския астроном и езотерик Камий Фламарион). Ние сме обект на духовни влияния от една страна, но от друга - на биологични (животински) и социални (не винаги благотворни) въздействия. Човешката психика е арена на която си дават среща сили различни, често противостоящи си. Преминавайки през житейските бури, не винаги нещата ни се случват по начина, по който сме желали в отвъдното, когато сме се готвели отново да излезем на сцената на земния живот. Идвайки тук отново, ние попадаме в една гъста материя, отново се сблъскваме със земните трудности и изкушения. Не всички души имат смелостта да се родят в този свят. Мнозина предпочитат по - леки животи на други планети, където обаче и възможностите за духовен прогрес са по - малки. Който е дошъл тук е смелчага. Бидейки в ролята си на земни личности, можем да потиснем чувството на вина и болката която тя ни носи, можем да се самозаблудим, че сме по - добри, отколкото всъщност сме. Но след смъртта ние се виждаме напълно обективно. Напълно ясно виждаме всичко, което сме преживели, виждаме и усещаме онова, което другите са видели и усетили при отношенията си с нас. Нищо скрито не остава.

Слушах езотерична лекция в която се твърди, че петте деца на една бедна самотна майка са всъщност душите на наркомани на които майката (в предишен живот живяла като наркодилър) е продавала дрога! Дори и земното правосъдие да не накаже нечие злодеяние, има едно Висше Правораздаване, което винаги възстановява нарушеното равновесие. Попадайки в отвъдното, по време на избора си за следващ живот душата е в едно извисено състояние поради което прави избори съобразени с повелите на Духа (което означава, че често биват избирани неприятни от гледна точка на егото преживявания, които обаче са духовно оправдани). И така чувството за дълг, както и желанието за духовен прогрес може да станат причина да избере прераждане в семейство на свои врагове. Душите имат възможност да надзърнат в духовни светове в които блаженството е по - голямо отколкото в онези, в които те са попаднали след смъртта си съобразно постигнатото им развитие. Зърването на тези още по - приятни за съществуване места им действа като стимул да искат да се върнат в плът и да продължат нелеката си борба за израстване. Те имат възможност да вкусят за кратко от онова щастие, което им се полага като награда, когато извършат съответните трансформации, изкачвайки се нагоре по духовната стълба. (I послание към Коринтяни, гл. 2, стих 9 - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят".)

"Тъкмо в това се състои, Викторе, великата, всемогъща творческа сила на живота. Тъкмо в това е тайнствената, непонятна божествена сила, която превръща злото в добро, омразата в любов, несъвършенството в съвършенство. Тъкмо в това е Божият пръст, Божието ръководство на човечеството, което подхваща човешките души от най - ниското стъпало на еволюцията, от тъмната бездна на невежеството, греха и престъплението и ги издига до светлите висини на все по - голямото и по - голямото съвършенство... Викторе, да превърнеш омразата в любов, да превърнеш тази страшна, дива, адска, смъртна омраза в любов, това не е по - силите на човека. Това велико чудо на живота може да направи само Бог. Този, който може всичко.   ... Животът е велик строител! От нашето тъмно минало той съгражда светлото ни бъдеще! От нашето падение строи нашето издигане. От нашите грехове, слабости и престъпления извайва нашите добродетели и нашето съвършенство." Из "Безсмъртната любов" (стр. 142-143), Дук де Помар.

Петър Дънов навремето е казал, че Бог ще помири германците и руснаците по следния начин: духовните същности на мнозина германци убити от руснаци ще се превъплътят в руски семейства, а духовните същности на много руснаци убити от германците ще се превъплътят в германски семейства.

Бележка:

*Който е много краен и пламенен противник на отнемането на деца от родителите им и който е много краен противник на намесата на социалните служби в семейния живот (и прекалено се възмущава от разните законови мерки за защита на децата) да прочете бруталната история на бебето П. (Питър Конъли). Може и да са много редки случаи, когато животът на детето е буквално в опасност, но ги има и намесата тогава е съвсем оправдана. Случва се дори кръвни роднини да причинят смърт или поне увреждания на своите малки родственици. И аз смятам, че децата по принцип трябва да растат в родните им семейства, но...

Сродна публикация: "
Враг да ти стане приятел" (https://hranislav.blog.bg/drugi/2020/05/02/vrag-da-ti-stane-priiatel.1708762 .)



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 655136
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930