Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2021 20:35 - Числото 13: суеверия и магии
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 630 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2021 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

  Обединената енергия на двама или повече човека, особено ако е насочена към постигането на благородни каузи е по-силна по принцип от енергията на един единствен човек (Матей, 18:29 - Защото, където двама или трима са събрани в Мое Име, там съм и Аз посред тях.).

  Съдейки по текстове на които съм попадал, излиза че числото 13 има по - особено значение, когато се правят енергийни съюзи за добро или зло. Какво точно е значението, не зная.
  Най - известната тринадесетица в човешката история е тази на Христос и неговите 12 основни апостоли.

  "Ако разглеждаме 13 като колело с 12 спици, тоест като 12 единици около един кръг, то е благотворно число. Ако го разглеждаме като просто число, то е злотворно. Особено фатално е, когато 13 души, които вярват в силата му, са седнали на масата. Но както отбелязва уместно Гримо де ле Рениер: "Трябва да се опасяваме от 13 души на масата само в случай, че има ядене само за 12."
  Няма друго число, което да е свързано с повече суеверия. До такава степен, че някои хотели чисто и просто са премахнали стая 13. "13 е злотворно число - казва традицията, - защото се противопоставя на 12, което е разумно и свещено число. Хармонията може да бъде възстановена само със смъртта на тринадесетия."
   Теодор дьо Банвил, който се боял от петък, тринадесети, починал в петък, 13 март 1891 г. Суеверието наказва онези, които вярват в него, като осъществява страховете им. За сметка на това обаче през миналия век в Бордо е било образувано дружество на тринадесетте.  Веселите гуляйджии от него организирали банкети всеки петък и започвали всичките си работи в петък. Празникът на дружеството се празнувал на 13-я петък от годината. Преди да седнат на масата, те не пропускали да разсипят солниците. /Бел. на Х.Х.: От древни времена е разпространено вярването, че солта е носител на силни магически сили и поради това се е използвала в различни ритуали. Най-често се прилага за изчистване на негативна енергия или за предпазване от зли сили. Смята се, че разписването на сол носи лош късмет. Или вярването на въпросните гуляйджии е било противоположно на споменатото или те просто са се шегували с въпросното вярване, за да покажат, че то е безпочвено./

  Ако си представим 12 като зодиака, 13 (12+1) e числото на вечното завръщане. Тринадесетият час е също и първият, също като 25-я и 37-я.
  В исторически план трябва да посочим следните съвпадения: 13 първоначални кантона в Швейцария, 13 първоначални щата в САЩ, 13 провинции във ФРГ. И тук обаче се връщаме към символиката на 12: събиране на 12 групи около един център, в случая - доминираща област.
  Колодата от 52 карти включва 13 купи, 13 пики, 13 кари и 13 спатии. По подобен начин в древно Мексико времето е било разделяно на цикли от по 52 години, които на свой ред са се делели на четири периода от 13 години."

Из "Универсалните символи" (стр. 132-133), изд. "Гуторанов и син" (1993 г.).
Автор: Жан Приор.
.................................................................................................................................

   "Когато няколко души са обединени от една воля, техните мисли, желания и образи се отпечатват и живеят в астрала с особена сила. Поради това молитвата на вярващите, въодушевени от едно и също желание, има огромна сила и е способна на чудеса.
...
  И така, всяка колективна астроидея (създадена от няколко души) е по-силна от астроидеята на отделния човек. Въз основа на това е построено и действието на магическата верига. За нейно основно правило служат думите, начертани от Хенрих Конрат на един от неговите пентакли, а именно: "Coagula - solve", което означава: "Най - напред събери, а след това насочи (астрална сила)". Магическата верига се образува от съединяването на хора, свързани с една идея и обединени от волята на един човек. Всички членове на веригата трябва да бъдат отрицателни, с изключение на техния началник, който трябва да бъде положителен, тоест всички членове трябва само да възприемат волята на началника безрезервно и след като я усвоят, да му я връщат във вид на астрални токове; по този начин началникът им е като истинска астропсихическа батерия и може да насочва, според намеренията си, грамадния запас от астрална сила.
...
  Върху мястото, където бил пренесен Фанег, се издигал още недостроен величествен храм. Около грамаден камък били застанали дванадесет черни хора, образуващи верига. Тринадесетият, който се намирал по средата, с диадема на глава, държал едната си ръка върху камъка, а другата на рамото на единия от членовете на веригата. Той замахнал с ръка, камъкът сам се издигнал във въздуха и се спрял върху един от стълбовете на строящия се храм."

  Из "Суперенциклопедия на тайнствените науки" - том 6 (стр.156, 157, 183), Александер.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


image
   "Вещерски шабат. Така наречените сборища на вещици били два: ешбат, който е събиране на 12 вещици и водача им, наречен дявол, т.е. ковен* от общо 13 души, който се събирал по - често, и шабат, който се състои от няколко или много ковени. Поне за шабатите е задължително да се провеждат на открито, на отдалечени и недостъпни места, често по хълмове и сечища в гората. Има твърдения, че вещиците използват райони с мегалитни паметници /Бел. на Х:Х. такъв мотив може да бъде видян в сериала "Друговремец", в който събитията се развиват в Шотландия/. Може да са се събирали на кръстопътища, преди да се отправят към сборището. Някои от местностите, където са се срещали, традиционно се свързват с феите. По-незначителните празненства може би са се определяли по лунните фази. Започвало се в полунощ и се свършвало по първи петли. /Бел. на Х.Х.: И според българската митология тъмните сили изчезват на зазоряване и се сбират на смрачаване/. Във фолклора вещиците и феите изчезват по първи петли."

  Ето и още сведения за тези обвити в мрачна атмосфера дами, които понякога биват представяни като стари и грозни, а друг път като млади и обаятелни. Навярно защото имало е и има и от едните, и от другите.

  "Вещиците се приготвяли за шабата като събличали всичките си дрехи и се намазвали от глава до пети със специално мазило, направено от мас (за предпочитане човешка) и съдържащо вече споменатите опиати. То трябвало да бъде черно и затова се добавяли сажди, а още и кръв на коза или прилеп. За още по – злостно въздействие изглежда често се добавяла и мас на убити некръстени бебета.

  Накрая вещиците прелитали на метли във въздуха. Теолозите спорят дали те изобщо са ставали от леглата си или не. /Бел.на Х.Х.: Може би понякога слугите на злото са присъствали на събиранията си само чрез астралните си тела./

  Вероятно след намазването изпадали в нещо като ступор и сънували, че отиват на шабат. От друга страна няма съмнение, че някои наистина се събирали, както били в сънно състояние, дължащо се на опиати. Тези, които вярват в левитацията, сигурно не е трудно да приемат, че вещиците долитали до сборищата. И ако това е така, то защо не на метли?"


  Из "История на магията, вещерството и окултизма" (стр. 252-253), изд. "Кралица Маб". Автор: Уилям Б. Кроу.

  
Бележка:

   *ковен - английска дума ползваща се както за женски манастир, така и за вещерско сборище.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - :-)) поздрав...
09.02.2021 21:01
.. многоо интересноо...
/тайнствените науки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 656008
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930