Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2021 06:19 - Бог, създателят и родителят
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 710 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 14.03.2021 06:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   image

  Бог, създателят и родителят

  Все пак казаното по - горе не означава, че Кейси е смятал Господ за някаква безлична сила. Тъкмо обратното. Когато е пуснал в ход съществуването и ни е създал като част от своя разум, той е дал на всеки човек по една уникална душа, която е истинската му духовна личност и надхвърля рамките на физическото тяло, но въпреки това е част от него по време на пребиваването му на Земята. Ние винаги оставаме част от Божията цел и следователно - негови сътрудници, и следваме великия Му план за вселената. Но като наш Създател Бог ни е родител в буквалния смисъл на думата и - естествено - ни обича, както родителят обича децата си. Божията любов към сътворението е осезаема, а универсалната любов си остава същината на цялото съзнание.

  Наш синовен дълг е да отвръщаме на любовта Му, като обичаме ближния си и Бог, който ни е създал.

  Следователно убеждението на Кейси има двойна основа: Бог е Едно, но и: Бог е Любов.

 
А сега да видим как са изразени тези идеи в думите на Кейси. В едно от писмата до него е зададен следният въпрос: "Как е правилно да мислим за Бог в молитвите си - като за безлична сила или енергия, която е навсякъде, или като за постоянно слухтящ разум, който съзнава съществуването на всеки човек на Земята, познава в подробности нуждите му и знае как да ги задоволи?"

  Кейси отговаря в обичайния си библейски тон: "И двете! Защото той е енергията в ограниченото движение на материалното, Той е и безграничното в съзнанието. Така че, когато настроиш своя ум, своето съзнание, разкриването на присъствието отвътре свидетелства за присъствието отвън. И както Синът е казал: "Отец и Аз едно сме", така и ти ще разбереш, че ти и твоят Отец сте едно, като пребъдваш в него." Тук Кейси говори за желанието на Исус и ние като Него да се настроим на Съзидателните сили вътре в нас.

  "Защото, докато не станеш спасител, докато не помогнеш на някоя душа, загубила надежда, загубила пътя си, значи не разбираш напълно Господа в теб, Господа извън теб."

  "Истина ли е, продължил той, че Бог е любов? Истина ли е, че Той е като баща за всеки от нас? Истина ли е, че Той е като закон за всеки от нас? Истина ли е, че всички ние познаваме това влияние, този закон, тази любов като нещо лично в живота си; и по този начин Той се превръща в един личен Бог - не личност, а Бог, когото азът познава, който може да се прояви в живота на човека?...

  Любовта е характерно свойство на тази сила, власт или влияние, известно като Бог."

  "Отче наш! Позволи на мен, Твоето дете, да видя в ближния си божественото, на което се кланям в Теб."


  Из "Отговорите на десетте най - важни въпроса в живота" (стр. 38-41), изд. "Хермес", 2006 г., Джон Дж. Фулър.



Гласувай:
4



1. batogo - !!!:))) Чест и почитания за публикацията, Хранислав!
14.03.2021 08:05
Точно такава е дълбоката житейска Истина, която Бог по всякакъв начин ни помага да осъзнаем, за да постигнем призванието си като одухотворен вид, носещ Бога в духа, разума, душата и сърцето си.
цитирай
2. gizdashki - Единствен истински свет е Бог,
12.03.2023 22:08
а ние чрез свето-подобен живот можем да познаем Бога.

Благодаря за чудесния пост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 655429
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930