Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2021 20:04 - За фалшивата и истинската бяла магия
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Има хора, които срещу заплащане се занимават с разни ритуали и част от техните услуги представлява правенето на нещо, което те определят като "бяла магия", "магия за любов".Реално вършеното от тях не е бяла магия и не е магия за любов.
Пречупването на нечия воля и подчиняването на човека на нечия прищявка няма как да е "бяла магия". Това си е тъмен похват, който свързва използващите го със силите на злото (отваря го за техните влияния, привлича ги към него). Онова, което често бива наричано "бяла магия" е в разрез с дадената ни от Твореца свобода и в нарушение на Христовия принцип "не правете на човеците това, което не искате те да правят на вас". Истинската бяла магия представлява служене на Бог (било то съзнателно или не). Като служене не значи обезателно свещеничество или монашество, не е задължително обвързано с изпълнението на религиозни ритуали. Колкото по - безкористно и любящо е едно действие, толкова по - близо е то до т.нар. "бяла магия" (или иначе казано "божествена магия). И обратното, колкото по - користолюбиво и зло е действието толкова по-близо е до черната магия. Санскритската дума "карма" означава "действие", като тук под "действие" се имат предвид не само физическите действия, но и също мислите, и думите. Всяко насочване на енергия (било то чрез дума, помисъл или постъпка) е действие (карма). Всички ние се изявяваме ту като бели, ту като черни магьосници, правейки ту по - слаби или по - силни бели или черни магии. Без значение дали съзнателно или не, без значение дали приемаме проявите си за магии или не, без значение дали извършваме ритуали или не. Същинската магия представлява насочване на енергия, което се случва с всеки наш акт. Ритуалите са второстепенни и незадължителни.

Постоянно служим на доброто или на злото. Понякога онова, което някои магьосници схващат като "бяла магия" води до смъртта на омагьосания. Да не говорим, че за двама души може да е по - добре в крайна сметка да се разделят и ако отношенията им бъдат продължени изкуствено чрез магия, след време може поръчителят и/или магьосникът и омагьосаният да съжаляват. Божията мъдрост стои над човешките преценки, които нерядко са в разрез с нея. На онези от вас, които им е интересно да разберат повече за истинската бяла магия и не считат, че окултизъм задължително означава сатанизъм им препоръчвам "Книга за Божествената Магия" на Омраам Микаел Айванов (Михаил Иванов).

Помествам тук някои страници от четивото.

стр. 51

image

стр. 146
image

стр. 150
image

Още от страниците: https://www.book.store.bg/p67474/kniga-za-bozhestvenata-magia-omraam-mikael-ajvanov.html .


  В тази книга е посочена възможно най - висшата, но и най - трудна цел за която бихме могли да ползваме енергията си: идването на Царството Божие на Земята. Колкото по - добро за осъществяването на тази цел е едно действие (мисловно, словесно или физическо) толкова по - близо е и до истинското значение на понятието "бяла магия" и обратното. Колкото по-безкористно, по-любящо и благото на колкото повече същества обхваща едно действие, толкова по - божествено е то и толкова повече за него е подходящо определението "бяла магия" или "теургия". (В превод думата „теургия“ означава Божие действие, действие на Бога в света, извършвано в човека и чрез човека."). Не е важно само какво върши човек, но и защо го върши. Важни за крайния резултат са освен самите действия, но и още емоциите и мотивите зад тях (тоест, не само опаковката, но и съдържанието). Който прави онова, което най-често се нарича "бяла магия" сее зло, дори и да иска да посее добро. А който сее зло ще пожъне зло. Вършещите "магия за любов" рискуват да се сблъскат челно с Божия план, част от който са омагьосаният и онзи в чиято полза се прави магията, но всъщност вредата е по - голяма от ползата. Тъй като често не съзнаваме кое е най - доброто за нас е добре, ако се молим/визуализираме, за да получим нещо (или друг да получи нещо), то да завършваме молитвата/визуализацията си с думи от рода на: "Нека бъде Божията воля!" И/или: "Нека да получа това или нещо по - добро в името на моето най - висше благо и на най - висшето благо на всички заинтересовани." Колкото и да сме знаещи и мъдри, има Един чийто поглед върху нещата в живота винаги ще е по - обхватен и по-дълбок от нашия. И никога в молитвите/визуализациите си не бива да се стремим да причиним вреда някому, защото който гроб копае другиму сам пада в него.

Ето други две мои публикации, в които съм ползвал "Божествената магия" (изд. "Авир") като източник на сведения. В статията под № 2 пряко е засегната темата за истинската и фалшивата любовни магии:

1. "
За силата на доверието": https://hranislav.blog.bg/drugi/2020/04/18/za-silata-na-doverieto.1706386?fbclid=IwAR1r5-4xT-6bIifVIIjs1eaMqbeewBf555TeFbdI_UhMe9PeTfoKqpfotfg .

2. "
Любовта винаги получава своя отговор": https://hranislav.blog.bg/tq-i-toi/2021/01/01/liubovta-vinagi-poluchava-svoia-otgovor.1742322 .



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641956
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031