Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2022 15:04 - Още мисли (3)
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 10142 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.09.2022 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Тихият глас, с който разговаря Марлон Брандо във филма "Кръстникът" , носи в себе си много повече заплаха, тъй като става ясно, че властта принадлежи именно на този човек и няма нужда този факт да се подчертава или потвърждава."

Александър Вем
***
„В романите индивидите се изявяват с постоянен характер, но не и в реалния живот. Единствено еднаквите обстановки създават привидната еднаквост на характерите…всички типове душевност носят различни характериални възможности, в състояние да се разкрият под влияние на рязка промяна в средата.”

Густав Льо Бон

***

"Хората виждат реалността различно поради факта, че се намират на различно ниво на развитие и осъзнаване. Човек е способен да се вгледа в живота дотолкова, доколкото собственото му съзнание позволява. И това си има своя замисъл, защото няма как да разбереш цялостната картина, ако преди това не си се вгледал в детайлите. Колкото повече съзнанието се разширява, толкова по-обширен поглед има човек върху цялостната картина."

Деян Раднев–Ширинан Ом

***

"Всичко е липса на любов или форма на любов. Когато на едни хора им липсва любовта, те се опитват да го компенсират по някакъв начин. Примерно чрез надмощие над хората, чрез контрол и така нататък."

Джорджия Николова

***

"В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха."

Йоан 4:18
***
"Всеки един, който има някаква мечта, с една добра подготовка и с желание и с амбиция, неплашейки се от трудностите, може да я постигне."

Кирил Домусчиев
***

"В този двуполюсен материален свят всичко е относително, само относителността е абсолютна."

Момче Осемдевет
***
„У всички големи измамници може да се забележи едно явление, на което те дължат своето могъщество. По време на самия акт на измамата под впечатлението на тайнствеността на гласа, израза на лицето и жестовете сред ефектни декорации те се изпълват с вяра в себе си; и именно тази вяра така чудесно и убедително действа на слушащите го."

Ницше
***
„В цялата вселена има едно-единствено нещо, което със сигурност можете да направите по-хубаво, и това сте вие самите."

Олдъс Хъксли
***
"Любовта не се унищожава от женитбата. Любовта се унищожава от хора, които не знаят как да обичат. Любовта се унищожава поради това, че на първо място нея не я е имало, живял си в някакъв сън. Реалността унищожава този сън. Иначе любовта е нещо вечно, част от вечността. Ако израснеш, ако научиш изкуството и приемеш реалността на любовния живот, тогава тя неспирно ще расте всеки ден. Женитбата се превръща в една огромна възможност да се израсте в любовта."

Ошо
***
"Знайте, че любов, която не може да издържи на всички изпитания в живота, не е истинска любов. И не съжалявайте за нея."

Петър Дънов
***
"Уединението с книгите е по-добро от общуването с глупци."

Пиер Буаст
***
“Каквото малко знам, ще ви кажа. Доколкото мога да го размисля, ще го сторя, но относно това, което не зная, ще ви кажа само това, което казват книгите. Погрешно е да се вярва сляпо. Трябва да упражнявате собствения си разум и разсъдък; трябва да практикувате и да видите дали тези неща се случват или не. Така както ще се запознаете с всяка друга наука, по съвсем същия начин трябва да започнете изучаването на тази наука.”

Свами Вивекананда (казано във връзка с развиването на психически дарби - телепатия, ясновидство...).
***
„Когато сте в Рим, копнеете за провинцията. В провинцията – о, непостоянни! – превъзнасяте далечния град до звездите.”

Хораций
***
"Бог безусловно обича
всяко човешко същество.
Наистина, това е божествена мистерия,
която нито един човешки ум
не може да разгадае."

Шри Чинмой




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 655780
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930