Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2020 22:39 - Историята на едно дружество и един корумпиран кмет от Несебър
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1311 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                       ПАРАГРАФ 22

    КАК КОРУПЦИЯТА  И ДАЛАВЕРИТЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРОМЕНЯ 
                     живота на нищо неподозиращия българин и какво следва от това?

Една история от близкото ни минало  разтърси несебърлии и внесе много смут в общината....ТУК ще разберете от следния случай, посочен по - долу. 


Параграф22 Weekly
§22 Анализи

      КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ПРЕЗРЯ ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД

Законният концесионер на депото за отпадъци в гр. Несебър е Голдън Бъг ЕООД, постанови тричленен състав на Върховния касационен съд на 12 юли 2006 г. и на пръв поглед сложи точка на войната, бушуваща от седем години между градоначалника на Несебър - Николай Трифонов, и собствениците на фирмата концесионер - Михаил Радев (до 2002 г.) и неговата дъщеря Стела Александрова. Около месец по-късно обаче - на 7 август (понеделник) стана ясно, че кметът Трифонов е в отпуск, а задочният му съвет му към Радев и Александрова бил да хвърлят решението на ВКС в коша и да забравят за сметището.
Договорът за концесията на несебърското сметище (95.856 декара) е сключен през пролетта на 1999 г. и е за срок от 15 години. По онова време кмет на града е Янаки Стоилов. Собственикът на Голдън бъг - Михаил Радев, е общински съветник, а фирмата концесионер е ООД със седалище гр. Несебър, ул. Митрополитска № 13А.
Няколко месеца по-късно - през октомври 1999 г., Николай Трифонов печели местните избори, Михаил Радев отново влиза в общинския съвет и... войната между двамата започва.
Като начало новоизбраният градоначалник извършва проверка на фирмата концесионер, открива няколко нарушения и иска от Бургаския окръжен съд да обяви договора за сметището за нищожен поради неспазване на законовите разпоредби. Освен това Трифонов категорично отказва да плаща на Михаил Радев, който започва да се издържа чрез извозването на строителни отпадъци и боклуците на хотелите в Несебър, Слънчев бряг и съседните курортни селища.
Три години по-късно - през 2002-ра, когато договорът между Голдън бъг и община Несебър все още не е разтурен, а кметът Николай Трифонов предприема друг ход. Въпреки че продължава да не плаща на Радев, той кани в общината ревизори от Държавната агенция за вътрешен финансов контрол (АДВФК) и им заръчва да проверят изпълнението на концесионния договор.
Съвсем естествено резултатите от ревизията напълно удовлетворяват несебърския градоначалник. От препоръката на бирниците обаче... мед му капе на сърцето, защото ревизорите на АДВФК категорично съветват община Несебър да преустанови плащанията по концесията и да обяви конкурс по Закона за обществените поръчки за стопанисване на сметището.
Какво се случва през следващата една година вече не е толкова интересно. По-важното е, че на 11 септември 2003 г., само месец преди местните избори през октомври, Михаил Радев мести седалището на Голдън бъг във Велико Търново, преобразува ООД-то в ЕООД и вписва като негов едноличен собственик и управител дъщеря си Стела Михайлова Александрова.
Явно лошото предчувствие на Михаил Радев не го подвежда, защото Николай Трифонов печели втори кметски мандат, а концесионерът, познат в Югоизточния регион като Мишо Боклука, не влиза в Общинския съвет на Несебър.
През лятото на 2005 г. Бургаският окръжен съд най-после излиза с решение по двубоя Николай Трифонов срещу Михаил Радев, което гласи, че... концесионният договор между Голдън бъг и община Несебър, сключен през 1999 г., е съвършено редовен.
Въпреки че атакуват решението на Бургаския окръжен съд пред Бургаския апелативен съд, градоначалникът Трифонов и съветниците в местния парламент вече са измислили съвсем радикален начин за решаването на проблема с боклуците: през август 2005 г. общинарите гласуват решение за включването на Несебър в проекта Регионално управление на отпадъците - Бургас по програма ИСПА на Европейския съюз и малко по-късно процедурата по изграждането на новото депо за битови отпадъци на Несебър стартира.
В края на 2005 г. Бургаският апелативен съд потвърждава първоинстанционното решение, според което Голдън бъг е съвсем легитимен концесионер на боклуците в Несебър. Градоначалникът Николай Трифонов обаче отново обжалва и на 10 януари тази година делото влиза във Върховния касационен съд под № 315 по описа за 2006-а.
Точно половин година по-късно - на 19 юни, тричленен състав на ВКС обсъжда проблема за чистотата на концесията за боклуците на Несебър и на 12 юли официално потвърждава решенията на окръжния и на апелативния съд в Бургас, че Голдън бъг ЕООД е законен концесионер на несебърското сметище.
Съгласно действащото българско законодателство, решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на по-нататъшно обжалване или протест. Освен това то е задължително не само за т. нар. обикновени граждани, но и за абсолютно всички чиновници в милата ни татковина. При това - независимо на кой фронт се трудят те: в законодателната, изпълнителната, съдебната или местната власт.
Явно обаче кметът на Несебър Николай Трифонов и тамошните общински съветници са замесени от друго тесто, защото до началото на август всичко продължава да си върви по старому: общината не плаща на концесионера; той се прехранва чрез договори с хотелиери, туроператорски и строителни фирми, а общинската фирма БКС-Несебър продължава да изхвърля градските боклуци на единственото сметище в общината, стопанисвано от... Голдън бъг.
Започвам дела срещу община Несебър и кмета Трифонов - за трите милиона лева, които ми дължат от 1999 г. насам, заедно с натрупаните лихви, за пропуснатите ползи от проваленото изграждане на новото депо и за набеждаване, заяви преди месец Михаил Радев, видимо удовлетворен от решението на Върховния касационен съд.
В началото на седмицата обаче, когато той осъзна, че дори ВКС не е в състояние да размърда градоначалника Трифонов, Михаил Радев... обърна листото откъм опаката му страна.
Започвай да плащаш дължимите суми с лихвите. Спри всички мръсотии, които правиш под предлог, че защитаваш интересите на общината! Спри заведените срещу нас дела, спри изграждането на ново сметище при съществуване на такова в момента и престани да раздаваш земята на депото - публична общинска собственост, на частни лица, се казва в изумително по своя тон писмо до кмета Николай Трифонов, което на 7 август (понеделник) Михаил Радев заведе в деловодството на общината. Него той изпрати до Върховната касационна прокуратура и... лично разпространи из целия регион.
За разлика от сдържания оптимизъм, който концесионерът демонстрира преди месец, сега вече щетите и пропуснатите ползи от седемгодишната битката с Трифонов са изчислени на 7 млн. евро, а кметът Трифонов е обвинен, че редовно манипулира медиите и прокуратурата с твърдението, че вътрешният одитор на общината - Дияна Терзиева, му е забранил да плаща на Голдън Бъг.
За всички извършени незаконни действия и щети срещу нас ще ти търся лична отговорност с всички законови средства до дупка! Очаквам възмездие до три месеца и изравняване във властта между нас, благодарение на неподкупните контролни органи и институции, се казва още в писмото на Радев до несебърския градоначалник, което завършва с подпис... Вечно твой.
Както стана вече дума в началото, в момента кметът на Несебър Николай Трифонов е в платен годишен отпуск, а неговите чиновници по най-категоричен начин отказват да изпълнят решението на Върховния касационен съд от 12 юли. Тоест - да оправят сметките си с концесионера Голдън бъг, забатачени от 1999 година насам.

https://www.paragraph22.bg/22-analizi/read/kmetut-na-nesebur-prezria-vurhovniia-kasacionen-sud



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. kozme - ДЪРЖАВАТА СЪЗДАВА ОЛИГАРСИТЕ
24.10.2020 06:24
ДЪРЖАВАТА СЪЗДАВА ОЛИГАРСИТЕ
Как става ли?

Държавата дава на концесия държавни (общински) имоти и плаща на концесионерите милиони левчета за да се поддържат тези имоти в изправност.
След като има милиони в хазната, защо държавата не ги поддържа а ги дава на концесионерите? Защото такъв е "модела" за пране на пари. Концесионерите от своя страна харчат тези милиони 50% за поддръжка а останалите за лични цели...купува си имоти на свое име, харчи стотици лева за скъпоструващи лични вещи...мебели за обзавеждане на дома, скъпи дрехи, обувки, коли, техника и т.н.
Ето по този начин държавата си поддържа една категория хора, които народа нарича ОЛИГАРСИ.
До момента концесионерите са стотици и хиляди в България. Всички курортни обекти се дават на концесия. Плажните ивици също са на концесионери, които бетонират с разрешението на кметските власти - тези, които дават плажа на концесионерите - тези същите им дават и разрешението за бетонирането им.
НЯМА как да се прекрати порочната практика със създаването на ОЛИГАРСИ в БЪЛГАРИЯ - докато не се прекрати процедурата ОТДАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ИМОТИ НА КОНЦЕСИЯ със закон!
цитирай
2. kozme - КОГАТО ДЪРЖАВАТА ПРЕКРАТИ ВСИЧКИ ДОГОВОРИ С КОНЦЕСИОНЕРИТЕ, от български произход
24.10.2020 06:34
ТОГАВА В БЪЛГАРИЯ ОЛИГАРСИТЕ СЕ ИЗЧЕЗНАТ ЗАВИНАГИ, някои в чужбина други ще фалират....защото е лесно да се живее на държавна издръжка...тези хора нямат професии, нямат понятие какво е това работа, те дори образование нямат...но карат луксозни автомобили, имат нахалството да вземат заеми от приятели, заеми които просто не връщат...защото забравят за тях...взимат кредити от банките и тези кредити не връщат....

АКО ПАРЛАМЕНТА НЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН СРЕЩУ КОНЦЕСИИТЕ за българите (специално) - БЪЛГАРИЯ ЩЕ РАЖДА български ОЛИГАРСИ ЗАКОННО.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031