Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2021 21:27 - Проф. Иво Христов за Русия и Америка
Автор: hranislav Категория: Политика   
Прочетен: 2964 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Проф. Иво Христов: "Големият проблем на Русия в момента е, че тя не може да има активна външна политика, включително и във военното направление, тъй като руската икономика е много слаба. Тя е слаба, тъй като е технологически нереформирана..., въпреки че има и позитивни трендове особено в селското стопанство, фармацевтиката. За съжаление Русия в последните 30 години не е нищо друго, освен суровинен придатък на Запада. Ако има в момента някакво напрежение срещу съществуващия режим то е поради класическите му характеристики, които са характерни за нашия режим тука: непотизъм, корупция, неефикасност. Но някой ако си мисли, че целта на опозиционните включително сили в Русия, доколкото ги има е да сменят този режим с либерален и прозападен, те са се объркали. Напротив, имат нужда от имперски режим, който да се противопостави на всичко това. И ще посрещне голямата, масовата подкрепа на руснаците. Разбира се съчетан и с реално разадаване на социална справедливост, тъй като Русия в момента е една от социално най - несправедливите страни в света. България също." "Америка живее за сметка на света... Използвайки своето решително технологическо превъзходство, което преминава във военно такова... Америка, ако не се лъжа произвежда някъде около 20-20 и няколко процента от световния брутен продукт, а харчи 40%. Значи едни допълнителни 20% светът плаща. И както казва Тръмп арогантно, но вярно: "Трябва да си плащате. Заради голия факт, че ние сме отгоре, а вие сте отдолу." Дълбоката държава е истинската власт в Америка и донякъде в света... Тази дълбока държава всъщност е тясно свързана с досегашния модел на капитализъм. И тъй като този модел очевидно дава на късо във всички направления, аз не изключвам, че те всъщност се готвят за някаква форма на рестриктивен неофеодализъм от най - възможно лошите варианти, които сме гледали само по фентъзи филмите."

За САЩ казва още, че борбата не е за нещо по - различно от това Щатите да са световен доминатор. Като едните (консервативните) искат национална империя, а другите (либералните) мултиетническа и транснационална.

Веднъж Орлин Горанов попита Мартин Иванов (тогава все още бъдещ 18-кратен победител в играта "Последният печели") кого предпочита: републиканците или демократите. Отговорът му звучеше приблизително така: "И едните и другите са свързани с военнопромишления комплекс, с големи финансови интереси. Почти няма разлика между тях. Предпочитам тези, които ще се отнасят по - добре с нашата родина България." 





Гласувай:
2



1. krumbelosvet - "Технически нереформирана" била руската икономика.
08.01.2021 02:22
Празни думи на човек който се произнася БЕЗ да разбира от технически прогрес. Русия изостана още като СССР по причини, които не са известни на проф. Иво. Има ги в моя пост "Спор няма - 7-ми ноември загуби научно-техническата надпревара, с важни изключения, но изключения"
Научно техническият прогрес не се постига с "реформи", а или със собствена еволюция, или се внася срещу много пари, или ОЩЕ ПО-СКЪПИ У С Л У Г И. На Турция, например, й го внесоха за услугата да даде Арарат и Инджирлик на САЩ и да поддържа НАЙ- МНОГОБРОЙНАТА И БОЕСПОСОБНА армия в Европа СРЕЩУ Русия.
цитирай
2. blagovesteliseev - Много мъдър човек
08.01.2021 10:20
харесва ми
цитирай
3. krumbelosvet - Драги blagovesteliseev, К О Й е мъдър
31.05.2021 10:17
КОЙ е мъдрият, аз, krumbelosvet, или професорът, който НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ, като не знае да лае, вкарва вълка в кошарата. Но има време, млад е, един ден ще узрее.
цитирай
4. hranislav - С какво?
31.05.2021 18:39
С какво по - точно Иво Христов вкарва вълкът в кошарата?
цитирай
5. krumbelosvet - Благодаря че се хванахте за кошарата,
01.06.2021 07:07
а не, Н Е за мъдростта. Понеже "не му е за първи път", то да напомня неговия бисер, че 80% от българите са ДЕБИЛИ. Тогава пряко вкарваше вълка. Сега косвено, като разпространява НЕВЕЖАТА мантра, че сичко с риформи съ упрая. Ма да развалиш къща и да построиш колиба, също е риформъ. И вече 30 години туйцък праим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642727
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031