Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2021 22:57 - Граждански национализъм
Автор: hranislav Категория: Политика   
Прочетен: 4333 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Първата точка от старата програма на ПП "Атака" гласи:

  1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.
Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях. (Из "20 принципа на Атака": https://www.ataka-plovdiv.com/index.php/printzipi.)

...................................................................................................................................  

  "На 23 и 27 юни 2005 г. Станислав (Слави) Трифонов заявява в ефир, че Сидеров е казал "циганите на сапун", което бързо става нападателна мантра за всички противници на "Атака". Делото на Сидеров срещу шоумена се точи в продължение на 6 години, като междувременно тази лъжа се повтаря стотици, може би хиляди пъти. Все пак Сидеров успява да осъди Трифонов както за тази лъжа, така и за обидните квалификации като "фашист" и "фюрер"."  

  ...  

   Добър пример за непрестанното повтаряне на мантрата, че "Атака" са фашисти е Андрей Райчев - социологът от "Галъп интернешънъл - България". Две години по-късно Волен Сидеров осъжда Райчев в Софийския районен съд за клевети и обиди.  

  ...   

  Нека поясня, че под "българин" националистите имат предвид "гражданин на България". Това е национално, а не етническо понятие
(виж дефинициите ми). Строго погледнато да се дефинира "българин" като етнос е почти невъзможно, защото тук има смесени твърде много етноси. Според желаещите силна България, т.е. според националистите, държавата ни трябва да изисква от всеки неин гражданин да поставя на първо място интересите на България и след това интересите на разни групи, определени от етническа, религиозна, олигархическа или сексуална ориентация. Ние трябва да сме първо българи и след това цигани, мюсюлмани, ротарианци, хомосексуалисти и т.н.   

  Националистите искат всички граждани на България (всички българи) да признават нашата еднонационална и едноезична Конституция с равенството пред закона на всеки гражданин, на всяка личност. Без специални права за групи и кръгове.
Става дума за съвместно съжителство без една група да се налага над останалите и да нарушава техните права, защото е "малцинствена" или защото е подкрепяна от друга държава или от поредната организация за правата на това и онова. Етнизирането на българския национализъм се извършва от национални предатели - от тези, които не искат българските граждани да се осъзнават като нация. Целта е чрез унищожаването на националното ни съзнание, лека-полека България да стане територия с "малцинства", която след колабирането на държавата ни да бъде разграбена от сегашните ни съседи."
 
  ...

  "По време на обиколките през 2006 г. преди първия тур за кандидат-президент Волен Сидеров прави следните изказвания:   

  Всички християни и мюсюлмани, които се наричат българи, да се борят за единна и неделима България, в която да живеят с равни права и задължения.    "Атака" никога не е заставала срещу малцинствата. Всички български патриоти са добре дошли при мен, без значение от раса, етнос и религия.    Какво общо имат Юнал Лютфи, Йордан Цонев, Христо Бисеров и Лютви Местан с трудовите мюсюлмани, които с честен труд си изкарват прехраната? За тези хора, които биват лъгани, ние сме еднакво загрижени. "Атака" е за равни права и задължения, тя не е расистка или ксенофобска.   

  Доста е по-различно от виковете "смърт за българите" на циганска тълпа или от заплахите на ДРОМ, че ще събират "десетократно по-голяма и по-агресивна" маса, нали? Друг е въпросът защо такива неща остават ненаказани от полицията..." (Из "Фашизъм и ксенофобия", Ангел Кънчев: https://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/hate.php?fbclid=IwAR02vZUfIkAlFE1gCnFqMMHzVskKutQzGYLbRDmkCUB847hUD8o0uoW-OYs .)

  Интервю на западен журналист със Сидеров, в което последният говори за циганските барони и интеграцията на циганското население: https://www.youtube.com/watch?v=O9rkYOH63vw .



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 655915
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930