Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2021 21:09 - Опасна партия в битката за гласовете ни!
Автор: hranislav Категория: Политика   
Прочетен: 1096 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 06.11.2021 02:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "Нима мислите, че в съвременното общество няма много мечки и вълци между нас? Там е опасността, че в обществото има двукраки мечки и вълци. Вълците из горите и балканите изчезнаха, но дойдоха и се вселиха между хората. Е, какво ще правим с тях? – „Ще им създадем затвори.“ Да, но затворите няма да ги спасят. На всинца ви препоръчвам този велик закон на Любовта, разумния закон." ("И Петър Го взе настрана", Неделни беседи , Чамкория, 30 Юли 1922г., (Неделя) 10:00ч., П. Дънов.)

image
   Рисунка на някой си Дон Маркез за книгата "Нацистите бяха вълци от Космоса".

    Боян Станков, известен още и като Боян Расате е крайнодесен български политик определящ се като "национален социалист". Той е председател на партията Български национален съюз - Нова демокрация, която е регистрирана за участие на предстоящия през април парламентарен вот.
    Расате създава впечатление за човек, който е честен, умен и дисциплиниран, искрено милеещ за България. С интерес следя изявите му най - малкото заради скандализиращия му стил на общуване, който понякога ме развеселява. Знам, че той и дъщеря му Ермина са хора обичащи животните. Също така, изглежда сериозно отдаден на идеите си и последователен в поведението си (за разлика от други политици самоопределящи се като националисти). Понякога си мисля обаче дали не е по - добре някой да е фалшив националист, отколкото истински, неприкрит нацист. Поне част от хората, свързани с БНС не отричат, че са такива, а идеите им го доказват.
    Разбирам това да искаш силна и независима България, национално могъща и социално справедлива, да желаеш наказания за националните предатели, смачкване на престъпността, благоденствие за народа си, по - независима външна политика. Поне малко мога да разбера определени груби изказвания за циганите както и за идващите от Третия свят тълпи, волно или неволно превръщащи се в гробокопачи на европейската цивилизация (без да слагам под общ знаменател и без да мразя упоменатите групи). Има множество основания за подобно разбиране. Много неприемливо е за мен обаче да се води политика по прогонването (не дай си Боже нещо по - лошо) на цяла една етническа група, била тя и циганската, въпреки че тя ни създава и ще ни създава за съжаление ядове, за което са виновни нашите политици. В едно предаване Расате каза, че трябвало да ги изгоним в Западна Европа. Даже да се абстрахираме от други аспекти на този въпрос изгонването на циганското население би било лош ход. Част от тях не работят, но много работят (лично съм виждал работещи или търсещи работа цигани, безброй пъти, в различни населени места). Ще се отвори дупка в трудовия пазар, която ще трябва да се запълни. Мигранти в големи количества ли ще приемаме тогава?
    Но дори това с циганите не намирам за толкова недопустимо, колкото нещо на което попаднах в сайта на т.нар. "кубратисти". Така се зоват младежите около лидера на БНС-НД: тази партия нарича идеите си "кубратизъм", а един от символите на кубратизма е вълкът.
    Ще Ви цитирам откъси от текста им представляващ обяснение за вълците и Вие сами ще си направите извода защо смятам написаното в него за силно неприемливо и показващо най - ясно опасния характер на идеологията на БНС. Оказаха се, че те са по - големи почитатели на политиката на Хитлер, отколкото съм допускал преди време. Чудех се какво мислят по въпроса, който е засегнат в текстовете. След прочитането им знам отговора. Човек от коментираната партия ми заяви във връзка с долуцитираното, че обществото засега не схваща тези идеи. Да се надяваме, че народът ни и за в бъдеще ще си остане така несхватлив.
    Ще вметна и че дори да не харесваш евреите, не е нормално да пишеш присмехулни и негативни коментари по адрес на евреин под статия, в която се посочва, че той е положил венец пред паметник на жертвите на Холокоста (поведение забелязано при почитателите на Станков). Както каза един циганин веднъж на споменатия политически лидер: "Расате, ти превърна национализЪма в мръсна дума!" Красив е стремежът към въздигането на родината и специално за това аз уважавам тези хора, но той трябва да е съобразен с определени морални норми. Иначе се стига до извращения. В една мъдра книга е казано: "Какво ако спечелиш целия свят, но погубиш душата си...!"
image
    Ето какво подбрах. Оставям тълкуването на вас.
    "В природата вълкът е и пример за расовия подбор – както сред жертвите, така и вътре в собствения си вид. Той е благороден хищник, който убива само слабите и болни животни, а оставя здравите да се размножават, с което засилва генофонда на популациите им. Затова го наричат санитар на природата. Там където няма вълци, тревопасните стават податливи на болести и израждане. Но вълкът не търпи слабите и в собствения си вид. Когато вълчицата забележи, че някое от вълчетата израства хилаво, тя показва това на другите и те разкъсват братчето си. Това е евгеника - актът на пречистване на расата от негодните. Но вълчицата не извършва това сама, а го възлага на децата си, за да научат този основен житейски урок - “Расовата чистота е първият и основен закон на природата.” (Кавханът Болг). Вълчицата е пример за грижовната, но строга майка, възпитаваща здрави и силни поколения.   ... ​
  Вълкът е неразделен спътник на хората в суровата битка за оцеляване. Още от древни времена нашите прадеди са наблюдавали вълка и са се учели от неговата мъдрост. Те са виждали във вълка едно метафизическо подобие на самите себе си, на своя обществен ред и добродетели." (Целият материал: https://kubrat.idem.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8.html?fbclid=IwAR14GKtP4PRYvEjKK640ooxWw3boThMhVExxORbd2cBgeraIuXFt9BthT2A .)
В сайта може да бъдат видени и други неща показващи стремежа на тези хора да наподобяват знаци, символи и идеи от режима в Нацистка Германия.

    Това е недопустимо! Всяка политика трябва да е съобразена с граници, които не бива да се престъпват, никога! Не съм от най - впечатлителните, защото съм чел и слушал какви ли не неща през годините (включително касаещи видове политики). Но когато прочетох горното се смутих от факта, че подобна организация ще участва в българските избори и то не през 30-те или 40-години на миналия век, ами през 2021 г. Смутих се от жестокото послание.
    И аз като кубратистите мисля, че в България има прекалено много свобода и една от причините е именно, че се позволява подобни внушения да заемат място във виртуалното пространство. Макар че, това си има и добрата страна: по - добре може да се види кой какъв е, допринася се за повече яснота относно намеренията или най - малкото за симпатиите на този или онзи. Пък и ако се започне забраняване дори на подобни неща ще се стигне до диктатура, в която какво ли още не ще бъде забранено.
    С какво например е полезно за България очевадното имитиране на жестовете на покоен диктатор? Визирам поведението на тяхното момче Августин Денков (в youtube са налични клипове с негови изяви). Това ли е българщината, това ли е твърдото стоене в полето на българския национализъм, за което те претендират?
    Призовавам ви да гласувате патриотично, но само за хора, които са най - много умерени националисти, демократи са и в очите на които дори само намеците за определени действия или оправдаването и осмиването на определени действия изглеждат като белези за психическа нездравост. И по - добре след време да псувате някой, който да се окаже фалшив националист, отколкото да се разкайвате горчиво, заради това, че сте подкрепили някой, който е последователен в следването на зли идеи. Има Бог и всички сметки за величието на една държава и един народ излизат криви, ако не са съобразени с божите закони!
    Едно е например да искаш по - различна политическа и икономическа система (с по - голям акцент върху родното и социалното, с по-различен начин на определяне на това кои ще управляват и колко власт ще притежават, макар да ми изглежда опасно отменянето на парламентарната система), друго е да вървиш срещу Бога. Знаем какво се случва с личностите, които го правят. Историята е за да се учим от нея и да не повтаряме грешките, които живялите преди нас са допускали.
    И като стана дума за личности, които са вървяли срещу Твореца и на които някои днес са последователи, че и имитатори... Знаете, че Хитлер е бил яростен антисемит. Като примери колко точно откачен е бил Хитлер на тема антисемитизъм ще спомена някои факти. В нацистката партия е имало крило, което е наричано "народници". Предложението на народниците по т.нар. "еврейски въпрос" е било с евреите да се сътрудничи в икономическата сфера, но да им се отнемат политическите права (да не могат да гласуват и да заемат политически постове). Даже е имало застъпници на идеята да бъдат заселени на о-в Мадагаскар.
    В годините след края на Първата световна война, в Германия е съществувала националистическа и монархическа организация наричана с името "Стоманен шлем". Състояла се е от ветерани от войната, сред които и евреи... В даден момент шлемовете се вливат в нацистката партия, а когато Хитлер почва гонението срещу евреите не пожалва дори еврейските членове на "Стоманен шлем" (герои от войната, които са се били за Германия).
   В книгата си "Наполеон и Хитлер" американският историк Дезмънд Сиуърд пише за Германия в годината на идването на нацистите на власт: "Малцина дори в нацистката партия си представят ужасната действителност на бъдещата държава на фюрера." (стр. 77, ИК "Петекс-Petex").
    Ще завърша с цитиране по памет на думи на д-р К. Костадинов от ПП Възраждане по повод обвинение към него, отправено преди няколко години: "Никога не съм наричал циганите подчовеци. Не ми идва отвътре да го правя и не го считам за нормално." Той смята, че циганското население може да бъде интегрирано успешно в българското общество (пример за това е процесът по интеграция, който е течал успешно до 1989 г.). Както и че културата ни е това, което ни различава от околните народи, иначе без тази дреха сме еднакви с тях.

  П.П. 1 : Показах текстовете на една госпожа, която е решила да гласува за БНС. Любопитно ми беше дали знае за съществуването им и ако да - как ги възприема. Отговори ми, че не е знаела и че като се види с Расате ще го пита за мнението му.

П.П. 2: Жената, която научи за смущаващите текстове от мен е попитала лидера на коментираната партия за мнението му. Неговият отговор е бил, че значението им е
"че БНС имат нужда от силни и умни личности."



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Предлагам ти, Храниславе,
25.03.2021 11:24
да се запознаеш по-отблизо с циганското схващане за живота. Не е толкова трудно.
Тогава ще запееш съвсем друга песен.
цитирай
2. hranislav - Няма да
25.03.2021 22:39
Няма да запея друга песен, защото ясно съзнавам, че не всички цигани са разбойници и социални паразити и че при определена политика ситуацията с циганския въпрос може да става все по - добра и по - добра, а който не желае да се съобразява със законите - да напусне страната. Върховенство на законите, равенство през законите, без оглед на вяра и етнос. Стремеж към справедливост. Всички трябва да бъдат съдени съобразно еднакви критерии. Не бива отношението към някого да се базира на нещо различно от това как той се проявява в живота.
цитирай
3. dobrodan - Ние например не се съобразяваме със законите на мешерето.
26.03.2021 11:40
Те стават все повече и повече. Ние пък от ден на ден намаляваме на брой.
Според елементарната логика кой следва да напусне страната?
Какво означава "не всички"? Колко от тях са тези, които работят колкото и каквото могат? Два, три, пет процента?
С останалите как би решил проблема?
Чувал ли си думата "гаджо" и знаеш ли какво означава? Нециганин.
Изводите можеш и сам да си ги направиш.
цитирай
4. hranislav - При определена политика
26.03.2021 17:54
При определена политика, циганската раждаемост ще намалее, циганската престъпност (а и престъпността като цяло) още повече, циганската грамотност и пълноценното участие в обществото ще се увеличат. И купуването на гласове (били те български или цигански ще намалее). Българската раждаемост ще се увеличи, а отделно от това все повече българи ще се връщат от чужбина. Знам за "гаджо". Не мога да говоря с проценти, но знам, че това е разнолико население - в религиозно, визуално, езиково и манталитетно отношение. На живо и по телевизията съм виждал цигани обработващи земя. Редовно виждам нормално облечени цигани. Не понамирисват както навремето. Смятам, че в съдебните дела, както и когато се решава кой ще взима или не еди какви си помощи трябва да се гледат други неща, не кой е българин, кой циганин, кой турчин. След като не са налице основанията за получаване на дадени помощи - не трябва да се взимат. Там където мизерията в България е по - голяма и циганската престъпност е по - голяма. Една от причините поради които смятам, че държавата трябва да се намеси по - сериозно в икономиката. Убеден съм, че степента на образованост на циганите се намира в обратна пропорционалност на количествата извършвани от тях престъпления. Също и че ако имаме по - силно правораздаване това също ще допринесе за спад в престъпността. Мислел съм и за това как би се отразило елиберализиране на режима за получаване на огнестрелно оръжие, но това не трябва да е основното. Които цигани желаят да се синхронизират с определени правила - да живеят тук. Които не искат - да ходят другаде.
цитирай
5. dobrodan - И след като повечето не учат, правят деца на 12 години (защо ли не ги хваща НК?!) -
26.03.2021 19:30
о, да бе, вярно, детето да има родители, ух, как не се сетих - търгуват с наркотици и проституират (най-лесно и доходно), какво ще им направиш?
Затвор ли :)? Ми те си го имат като втори дом, зимата на топло и с храна :):):).
Да напуснели държавата? И на какво основание, смея да запитам, ще се предприеме такава мярка?
Да, аз съм за носенето на лично оръжие. Като ще е война, нека да е. Първо ще се изпотрепем помежду си :), както обикновено :).
Явно не си получавал детски добавки :) още :). А колко от тях са пенсионери по инвалидност......поинтересувай се. Кой плаща за всичките им диващини? Тези, които плащаме данъци и внасяме осигуровки в хазната.
Хайде, ще спра. И нека никой не ме изкарва расист. По дефиниция циганите спадат към бялата раса......
цитирай
6. hranislav - Малолетните
26.03.2021 20:46
Малолетните лица не носят наказателна отговорност. За тях отговарят техните родители. Ако са налице основания, съответното малолетно лице може да бъде отделено от родителите си, а последните да се озоват зад решетките. В затворите се работи. Като наказателна мярка също се ползва и осъждането на някакъв брой часове общественополезен труд (без вкарване в затвор.) Това някой да напусне държавата не означава ние да го гоним. Написах, че който не е доволен от по - строгия ред би могъл да си тръгне от България и да отиде там, където евентуално ще му дадат да живее постарому (например на социални помощи). Трябва да бъдат стимулирани хората, които учат и работят. Детските надбавки да се обвържат със стремежа към учене и работене. Да се създават условия за труд, а основното образование да стане още по - достъпно. Може би ще е справедливо и да се въведе образователен ценз за гласуване - да си завършил поне 4-ти клас. Редно ми се чини като ще гласуваш, да можеш да четеш и пишеш. Трябва да бъде преустановено краденето на еврофондовете предназначени за циганска интеграция. Циганските барони с благословията на наши политици пречат на този процес. Когато някои хора се озоват, където им е мястото, тази интеграция и други неща ще вървят доста по - добре. На фалшивите инвалиди трябва да им се отнемат пенсиите (знам, че има много такива). Който им дава фалшиви болнични документи - да си понесе отговорността. По - образованите цигани трябва да съдействат за по - доброто вписване на събратята си в обществото (преди 1-2 месеца гледах една циганка социална работничка - нейната работа е свързана именно с това).
цитирай
7. dobrodan - "Това някой да напусне държавата не означава ние да го гоним."
27.03.2021 11:00
А.....ако не иска:)?
"Малолетните лица не носят наказателна отговорност. За тях отговарят техните родители." Не ми е известен случай да бъде потърсена отговорност от бабите и дядовците на малолетните, видиш ли, но станали вече родители, деца?
Каква отговорност, като по древен индийски обичай някои ги сгодяват на 6 години?
" Трябва да бъде преустановено краденето на еврофондовете предназначени за циганска интеграция." И кой, смяташ, може да го преустанови?
" На фалшивите инвалиди трябва да им се отнемат пенсиите (знам, че има много такива). Който им дава фалшиви болнични документи - да си понесе отговорността."
Предлагаш и без лекари да останем? :):):):):)
Още нещо. Любимият ти бъдещ политик Костя Копейкин далеч не е това, за което се представя. Поразпитай повечко варненци. Интересни неща ще чуеш...


цитирай
8. hranislav - Като не иска
27.03.2021 13:33
Като не иска да напуска, да продължава да живее тук. Отговорност би могла да бъде потърсена от пълнолетните, които имат сексуални отношения с малолетни. Някои хора са превърнали отглеждането на деца в бизнес, защото държава им позволява. Като се промени политиката по въпроса, ще започне и промяна в поведението на съответните граждани. Циганското право не трябва да стои над законите на българската държава. Кражбите може да бъдат преустановени или поне намалени от власт, която има желанието да го направи. Според мен такова трябва да е всяко едно българско правителство. Ако някой е вършил престъпления и това е доказано, и не е изтекла давността за преследването на престъплението - редно е да си понесе предвидената в закона санкция (без значение дали е лекар или не). Хората влизат в затворите, но огромната част после излизат от тях. А и не винаги присъдата е ефективна. Трябва да се върви в посока спиране на парите за фалшиви инвалиди и пренасочването им към истинските. Трябва да бъдат респектирани онези, които издават фалшиви документи, защото деянието им е в ущърб на България. Ако по отношение на лекарите правонарушители не се приемат никакви мерки само защото са много ценни кадри, няма как да се води борбата с даването на фалшиви пенсии (отделно от това ще се стимулират и други техни нарушения). В крайна сметка най - важно е съзнанието на хората, но държавата би могла да способства за това обществото да стане по - добро. В помощ на полицията може да се създаде национална гвардия - има такава в други демократични страни. Не познавам никакъв Костя Копейкин.
цитирай
9. dobrodan - Хм, а защо тогава го цитираш?
27.03.2021 19:32
"Ще завърша с цитиране по памет на думи на д-р К. Костадинов от ПП Възраждане по повод обвинение към него, отправено преди няколко години: "Никога не съм наричал циганите подчовеци. Не ми идва отвътре да го правя и не го считам за нормално." Той смята, че циганското население може да бъде интегрирано успешно в българското общество (пример за това е процесът по интеграция, който е течал успешно до 1989 г.). Както и че културата ни е това, което ни различава от околните народи, иначе без тази дреха сме еднакви с тях."

Гледал ли си сериала "Новият политик?"
Добре се припокриват.
Не си глупав мъж, продължавай да бъдеш такъв :).
цитирай
10. hranislav - Цитирал
27.03.2021 21:34
Цитирал съм Костадинов, но не и някакъв Копейкин. : )
цитирай
11. dobrodan - А, това е партизанското му име,
27.03.2021 23:23
може да се издигне и до Костя Рубльов някой ден. При тая девалвация на руската парична единица :)....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641995
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031