Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2021 23:12 - Това е Пътят на България!
Автор: hranislav Категория: Политика   
Прочетен: 2276 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 25.03.2021 23:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   През 1940 г. правителството на Богдан Филов създава профашистка авторитарна младежка организация на име "Бранник" чийто членски състав достига 450 000 души. Основният лозунг на Бранник е бил „Борис, България, Бог!“ Бог за съжаление е бил поставен чак на трето място. Дали реално е бил на трето или на още по - долно, това е друг въпрос. Даже грешно бях запомнил девиза в обратен ред (може някъде така да съм го прочел): "Бог, България, Борис".

  Смятам, че възможно най - доброто (но и често най - трудното) нещо е Бог да е на първо място (не само на думи).

  1.БОГ.  

  Първото е вечното, най - здравата основа на която може да се гради, извор на блага и сила. Извор на живота или казано на немски - Lebensborn (име на реално съществувала нацистка организация).
Единственият Реален извор на живота е отвъд всякакви човешки организации, но би могъл да намира все по - пълен израз в тяхната дейност.

  2.България.  

  Второто е доста важно, макар да не е вечно. То както и всичко в този свят е преходно. Но доколко ще е трайно и успешно, това е в пряка връзка с първото, с Първата причина на нещата и произтичащите от нея добродетели. Държавата е като една фирма и доколко успешни ще са делата на членовете и е в зависимост от това доколко е качествено служенето на Големия Шеф.

  3. Водач на нацията (навремето е бил Борис, днес е Борисов, утре може да е      Костадинов или някой друг).

  Третото е държавният глава, който в миналото навсякъде е имал най - много власт в съответното общество за разлика от днес. В християнския свят той е бил сочен като "от Бога поставен" да управлява съответния народ или група от народи. Неговото предназначение е в угода на Първото да работи за доброто на второто, поставяйки ги над своите лични интереси, но по този начин правейки за себе си възможно най - доброто, дори и да му се струва, че тази служба е в ущърб на интересите му. Държавният глава (който в България не е най - овластеният човек, но би могъл и да стане) трябва да работи за нацията си с грижата на добър баща, съобразявайки се максимално онези закони, които е дал Небесният Баща.
И третото има своето важно значение, но то трябва да бъде подчинено на Първото и второто, в името на Плана на Първото, за благото на второто и за своето собствено най - висше благо, защото в изпълнението на волята божия е силата на човешката душа. Третото е като еднодневка на фона на второто и особено на Първото.

  Подредбата трябва да е правилна, за да има хармония и за да вървят нещата добре. Разместването на този естествен ред води до деградация. Придържането към този божествен ред води до възход и разцвет на човечеството, нацията и личността.

  Това е Пътят на България и на всяка друга страна по света. Това е възходящият път на развитие. Другото е отиване по дяволите...



Гласувай:
4



1. batogo - !!!:))) Чест и почитания!
26.03.2021 11:29
Изказал си една Истина, което ти прави чест!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651422
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930