Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2021 15:08 - леда, се пропука...
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 1300 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Путин,ще върне Крим..Нови Протести, ще съборят Режима на Путин!!

image Origami _ Liliputiki TV 168K subscribers
Лед тронулся! США требует от России предоставить доступ на территорию оккупированного Крыма подразделения ОБСЕ и ООН. Джо Байден выдвинул жесткий ультиматум по Крыму.

№ 3

«Они боятся, что народ выйдет на улицу»:
Валерий Рашкин о выборах, Навальном и протестах..
Почему сорвали форум «Муниципальная Россия». 13 марта сотрудники полиции в Москве задержали участников всероссийского форума независимых депутатов «Муниципальная Россия». Форум проходил в арендованном конференц-зале гостиницы «Измайлово». В нем принимало участие более 150 человек из 56 регионов России. Среди задержанных — директор «Открытой России» Андрей Пивоваров, глава округа Красносельский Илья Яшин, оппозиционер Владимир Кара-Мурза, муниципальный депутат Тимирязевского района Юлия Галямина. В МВД Москвы объяснили задержания нарушением санитарно-эпидемиологических норм и отсутствием масок. При этом на самом форуме полицейский объяснил задержание деятельностью нежелательной организации.












Гласувай:
6



1. fun1001 - https://youtu.be/1yER67AwWTI
14.03.2021 15:24
Россия - не место для дискуссий.../сказал Путин..

Нормандската среща...Ну,и ето, что?
цитирай
2. fun1001 - Проблемите на Русия се задълбочават/ Дойче Веле, Миодраг Сорич
14.03.2021 15:31

В екипа на Байдън имат опит с Путин

Москва засега реагира спокойно на подобни сигнали. Но това ще се промени, ако Вашингтон продължи да затяга примката на санкциите, което е много вероятно. САЩ, например, все още не са наложили санкции за отравянето на руския опозиционен лидер Навални. Освен това се очаква Вашингтон да упражни допълнителен натиск, за да не бъде довършен газопроводът "Северен поток 2".

Повечето представители на новата американска администрация не са начинаещи – работили са в Белия дом по времето на Обама. Така че както те, така и бъдещият президент Джо Байдън, имат опит с Владимир Путин. Вашингтон отказва да раздели света на сфери на влияние, както направи по време на Студената война. Което означава например, че ако по-голямата част от населението на Беларус иска да се отърве от своя диктатор, тогава Москва не трябва да се намесва. Същото се отнася и за евентуалното членство на Грузия в НАТО. САЩ, където е възможно, ще ограничат руското влияние. И Москва не може да направи много по въпроса.

Проблемите на Русия се задълбочават

Русия от години става все по-слаба. Последните няколко години просто бяха пропиляни от Кремъл. Модернизацията на икономиката, която Путин беше обещал, не е стигнала до никъде. Печалбите на руските банки и другите компании се топят. Страната продължава да живее от износа на суровини. Квалифицираните кадри бягат от страната. Реалните заплати падат от години, бягството на капитали е за милиарди. В същото време инвестициите на чуждестранни компании в страната спадат. За обикновените руснаци военните интервенции в Украйна, Сирия или Либия са малка утеха: с патриотичната пропаганда на контролираните от държавата медии средностатистическият руснак не може да си купи нищо от магазина.
цитирай
3. milady - Китай е единствената надежда на Москва/ Рассоо, пак обърка пешките )))
14.03.2021 15:50

Китай е единствената надежда на Москва

Кремъл ще промени поведението си обаче само ако се налага. Вашингтон и Европа се подготвят за години на конфронтация. Със сигурност има въпроси, по които Западът може да си сътрудничи с Москва: в борбата срещу международния тероризъм, възстановяването на ядреното споразумение с Иран или климатичните проблеми. Но основната нагласа позиция - Русия да се разглежда като противник - си остава.

Китай е единствената надежда на Москва

Какво ще направи Русия? Тя трябва да заложи още по-силно на Китай, дори и само по икономически причини. Ролите са ясно разпределени: от едната страна - икономическият гигант Китай, от другата - болнавият младши партньор Русия.
цитирай
4. fun1001 - ...я да чуя, и моята Опонентка, Геополитичката от с Червена вода.
14.03.2021 15:52
Рассе?)) пожалуй, не сЪ крий, под полата на го4иито))
мара тъ...то )

Китай е единствената надежда на Москва

Какво ще направи Русия? Тя трябва да заложи още по-силно на Китай, дори и само по икономически причини. Ролите са ясно разпределени: от едната страна - икономическият гигант Китай, от другата - болнавият младши партньор Русия.
цитирай
5. fun1001 - И Байдън не е непогрешим.../мн добър анализ! вижте повече..
14.03.2021 16:46

Дори военната мощ на Москва не променя с нищо нещата във външнополитическо отношение. НАТО е много по-силен днес. Особено сега, когато Байдън и европейците искат отново да обвържат по-тясно външната си политика.

Москва е изолирана, макар да се опитва да разкрасява нещата, както видяхме това на годишната пресконференция на Путин. Руският президент изглежда отдавна вече е загубил връзка с действителността.

В съвременния свят властта е функция преди всичко на икономическата мощ. Но именно там Русия демонстрира своята слабост. Разбира се: Западът също страда от пандемията. Но щом свърши, се очаква силен подем. Междувременно САЩ могат да печатат долари и евро колкото си искат, но доверието на останалия свят в тяхната икономическа мощ си остава непокътнато.

И Байдън не е непогрешим
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 1591942
Постинги: 1175
Коментари: 8883
Гласове: 1564
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930