Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2020 23:53 - Спете спокойно
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Добри новини за света! Радвайте се и се веселете! image

Има две важни глобални новини за света. Едната от тях е добра. По - готиното е, че и другата също е добра, макар и по - малко. (Ма и тя е добра, защото злото е нееволюирало добро и защото всичко е част от Цялото/Абсолюта/Дао - а Великото То е добро, Животът с главно "ж" е Добър). И доброто (ян), и злото (ин) са част от Великото Добро. Тоест, от определена гледна точка всичко в живота е добро, но някои неща просто са по - добри (по-еволюирали, по-одухотворени) от други.
Добро, зло - думи, думи, думички, етикети. Всяко нещо е свързано с множество други неща. Битието ни е изпълнено с обрати и с неочаквани неща. Смятаното за добро може да ни отведе към нещо по - лошо, а смятаното за лошо: към нещо по - добро.
Добрата новина е, че някой ден ще настане световен мир и Земята ще е направо рай в сравнение със сега. Златен век за човечеството, за всички обитатели на планетата.
По-малко добрата новина е, че това златно време няма да дойде скоро. Ще се излее още много вода, още много кръв и сополи. Явно без това не може и то е неизбежна част от увирането на главите ни, от духовната ни еволюция. Но щом е добро да се качваш нагоре по стълбицата на Духа, значи предсказваните от пророците ката-клизми са за добро. Изглежда са неизбежна част от Пътя, а това, че си преминал през по - гадните участъци е повод за радост.
Движим се от добро към по - добро в Доброто. Всяко зло за Добро.
В крайна сметка всичко ще завърши добре, без значение какво ще стане преди това. Всичко е добре щом завършва добре. Следователно, когато става по - тъмно: това е за добро, защото най - тъмно е преди зазоряване. И когато светът върви на зле, той всъщност върви на добре, защото всяко зло за добро и защото без мъка няма сполука, и защото не се ли налудува първом човечеството, няма да достигне до много по - висши нива на съзнание.
Двойнствеността, противопоставянето са природата на егото. То е тяхна рожба. Конфликтите, войните, търсенето и създаването на врагове са характерни за него. Тоест, за да настъпи златното време за планетата ни, всички/достатъчно висок процент хора, трябва да надскочат егото си. Егото на практика воюва със самото себе си. Егото на еди кой си срещу егото на еди кого си. Все власт на егото (Дявола). Егото е адът в човека, който ад се проектира навън, създавайки адски ситуации. То винаги търси противопоставянето по една или друга линия - храни се от конфликтите.
Следователно, за да настъпят мир и щастие по целия свят, Духът (Бог, който всеки от нас носи в себе си), трябва да вземе достатъчно надмощие над егото (Дявола) в достатъчен брой хора на планетата. Само тогава лошият сън ще свърши, заменен от "Царството Божие".
Духът (висшето в човека, чиято природа са хармонията и единството) не воюва със самия себе си, както прави егото посредством множеството човешки личности.
"Духът в човека никога не търси сблъсъка, яростта, противопоставянето. Той не обявява война на себе си. Той е отвъд проблемите на човека, с вечно нова невинност, в зората на утрото." (Жан-Пол Бур)
Няма зло, което Бог да не може да превърне в добро. Каквото и да стане, в даден момент ще стигнем до нещо много по - добро от сегашното.

Бог си знае работата, така че спете спокойно! image


Тагове:   зло,   жан,   добре,   добро,   пол,   Бур,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 656924
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930