Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2021 21:13 - Ген. Луков не е бил антисемит?!
Автор: hranislav Категория: История   
Прочетен: 1445 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 06.04.2021 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  До днес си мислех, че генерал Христо Луков е бил антисемит. Но заради публикации на стената на "синята" историчка Даниела Горчева съм разколебан по отношение на истинността на това твърдяно от мнозина нещо. Твърдение, заради което е определяна като спорна личността на някогашния ни военен министър, комуто легенда приписва спасяване на Кюстендил от сръбска окупация по време на Първата световна война (за въпросната случка не съм прочел или чул сведения от нито един сериозен източник).

  Каква точно е истината за този български патриот, за когото знам малко и едно от нещата, които съм чувал е, че е допринесъл много за възстановяването на армията ни между двете световни войни? Г-жа Горчева твърди, че той никога не е бил антисемит. Истински фашист ли е бил или набеден за такъв от управляващите след 1944 г.? Защо ако не е бил антисемит, то тогава мнозина (сред които евреи в България) твърдят обратното? Само за плод на заблуденост ли иде реч? Защо преди години САЩ, Русия и Израел се обявиха против провеждането на Луков марш? Заради заблуденост относно убежденията на героя от войните ни за национално обединение или защото е неудобна за тях личност? Например не е искал България да играе по свирката на тази или онази велика сила и по този начин е бил лош образец в очите на чужди недоброжелатели? Не знам със сигурност... (Тук е мястото да вметна, че наричаният "Копейкин" и "кремълски трол" лидер на "Възраждане": д-р К. Костадинов е на мнение, че ние българите сме тези, които трябва да определяме какво да е отношението ни към едни или други личности от нашето минало, а не чужди посолства.)


Даниела Горчева 36 мин.  ·

Когато става дума за парламентарни избори, досега през всичките тези години винаги и НЕОТКЛОННО съм гласувала за сините партии и коалиции - СДС, ОДС, ДСБ, Реформаторски блок, Синя коалиция, Демократична България ... Заявявам най-отговорно, че ако ръководството на Демократична България не поднесе извинения публично за пасквила, който са качили на страницата си Демократична България в Столичния общински съвет , пасквил, с който се противопоставят на КОНСТИТУЦИОННО гарантирани права на гражданите КАТО мирни шествия и ако не престанат да клеветят жертвата на комунистическия тероризъм генерал Луков, аз преставам да ги смятам за демократи, нещо повече - ще ги смятам за тоталитаристи, да си изберат дали са комунисти, сталинисти или хитлеристи, тя разликата не е голяма. И естествено аз за тоталитаристи и за НЕДЕМОКРАТИ няма да гласувам! И няма да съветвам, когото и да било да гласува за тях. Когато човек тръгне да се занимава с политика, той трябва да притежава нужната правно-демократична култура. Политикани нас не ни трябват, имаме си ги вече начело на държавата. Как е възможно такъв ПАСКВИЛ? И това ми било хора, които се смятат за ДЕМОКРАТИ? Със сталинистки заклеймяващи и напълно ГОЛОСЛОВНИ твърдения БЕЗ НИТО ЕДИН ФАКТ се иска забрана на конституционно гарантирани граждански права - като правото на мирно шествие, което за всичките години, през които е било провеждано, абсолютно с нищо не е нарушило обществения ред! Шествие, което напомня за жертвите на комунистическия тероризъм! Не е ли дълг на всеки приличен човек да напомня за жертвите на тоталитарния СССР и на тоталитарния Трети Райх? Вие, в Демократична България, откога си служите с ГЬОБЕЛСОВИ лъжи? Кога и как сте усвоили този позорен тоталитарен език, скойто отправят призиви да се нарушава Конституцията на България? Защо искате да сринете правовата демократична държава? ПОЗОР ЗА ВАС. Пак казвам. Ако от ръководството не премахнете този пасвкил и не се извините, аз няма да гласувам за лъже-демократи и ще агитирам хората масово да не гласуват за вас.



----------------------------------------------------------------------------------------------

Още от профила
на г-жа Горчева:

1. Целият горецитиран коментар с откъс от спомени на Никола Мушанов: https://www.facebook.com/daniela.gortcheva/posts/10158506985211429 .


2. "
"Антисемит" бил ген. Луков, пък еврейската консистория му праща поздравителна телеграма и той отговаря!" : https://www.facebook.com/daniela.gortcheva/posts/10155558186716429 .

----------------------------------------------------------------------------------------------

Снимка от страница на книга представяща "
спомените на полковник Андрей Андреев (женен за сестрата на жената на ген.Луков)": https://www.facebook.com/photo?fbid=3890089051012560&set=p.3890089051012560 .

Антисемит или не, Луков определено е бил ярка личност щом десетилетия след смъртта му се провеждат маршове в негова чест и хора от различни държави го възхваляват или заклеймяват.

Мнението ми е, че ако ще се забраняват скромните чествания в памет на Луков, то тогава трябва да са забранени и гей парадите, защото Луковмарш има по - сериозно основание за съществуването си от въпросните прояви на хората с нестандартна сексуална ориентация.












Гласувай:
6



1. iw69 - България
12.02.2021 21:31
е съюзник на фашистко-нацистката Ос. В страната тогава действа расистки Закон за защита на нацията. Евреи от завзетите територии се изпращат на изтребление. Брутално се преследват политически противници. Управляващите идиоти обявяват война на САЩ и Великобритания. И някой още тръбят, че властта, която приема всичко това не била фашистка, а Луков е важна част от тази управа - министър на войната.
То и в Италия и Германия неофашистите и неонацистите твърдят, че предците им са били само преданни патриоти, но премълчават, че всичко това е било за сметка на живота на други народи.
Национализмът много бързо може да прекрачи разделителната линия към Фашизма.
цитирай
2. hranislav - Обявяването
12.02.2021 21:45
Обявяването на война на САЩ и Великобритания не е признак на фашизъм само по себе си. Колкото до евреите в администрираните земи, не съм убеден, че е правилно тяхната трагедия да бъде приписвана на българските власти. Все пак те не са били българи или български граждани и съответните територии не са били част от границите на България. Статутът им е щял да бъде опледелен след края на войната. Македонците обвиняват България, но техните предци какво направиха за спасяването на съгражданите им от еврейски произход...
цитирай
3. krumbelosvet - Синята г-жа Даниела Горчева, сигурно яко е подскачала по митинги.
13.02.2021 11:59
А подскачането по митинги е ДИАГНОЗА. Защото НЕ от идеи и мисли се подскача, а от чувства, от Б Е С Н И ЧУСТВА. И пише г-жата:
"...дали са комунисти, сталинисти или хитлеристи, тя разликата не е голяма."
Това е есенцията на АМЕРИКАНСКАТА пропаганда СЛЕД, С Л Е Д втората световна.
Преди и по време на войната ПРАВЕХА РАЗЛИКА. Но СССР и Сталин излезнаха от тая война с такъв колосален авторитет и ОБАЯНИЕ, и в САЩ в т.ч., че капиталът се почувства ЗАСТРАШЕН. И измислиха мръсен трик, те са спецове по това, особено в САЩ. Трикът изглежда прост и убедителен за НАИВНИЦИ като нашият селски философ ЖЖ (бог да го прости, добър и честен човек беше, но НАИВНОСТТА му беше по-опасна от престъпление). Та трикът е комунизъм=фашизъм, Хитлер=Сталин. И само САЩ остават целите в бяло. Елементарно. Но ВСИЧКИ СИЛНИ ДЪРЖАВИ са тотални (и САЩ са такива до днес, б.м.). Но г-жа Горчева се е хванала, заедно с всички подскачали. Защото пропагандата на САЩ беше (и Е) най-могъща на света. Щото залага на ПРИМИТИВНОТО у човека, и омраза преди всичко. Освен преклонение пред богатството, луксозните предмети и външното холивудско лустро. А, и "демокрация" по американски, която тия дни умря окончателно, със затварянето от Туитър на устата на Тръмп, получил гласовете на 75 000 000 американци...
цитирай
4. krumbelosvet - Колегата hranislav пише:
13.02.2021 12:08
"Обявяването на война на САЩ и Великобритания не е признак на фашизъм само по себе си."
"Само по себе си" не е ясно какво значи. Но когато ХИТЛЕР воюва със САЩ и Англия, да им обявиш война, е подкрепа за фашизма. Извън съмнение.
цитирай
5. hranislav - Само по себе си
13.02.2021 12:13
Само по себе си означава, че обявяването на война на САЩ и Англия не значи задължително, че си фашист. Както и сътрудничеството с фашисти не означава обезателно, че си фашист.
цитирай
6. hranislav - В днешно
13.02.2021 13:07
В днешно време е модерно да се обвиняваме кой каква подлога бил, но специално за Горчева не мисля, че е "американска подлога" (не казвам, че някой тук е заявил подобно нещо, просто споделям). Тя е настроена проамерикански, но смята, че България трябва да гледа своите си интереси без значение дали съвпадат с американските и че САЩ трябва да ни се извинят за жертвите на бомбандировките през ВСВ. Относно темата "Луков", това е неин статус в който чрез аргументи бори твърденията, че военният е бил антисемит, германофил и тоталитарист: https://www.facebook/daniela.gortcheva/posts/10158508237766429 .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 656960
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1293
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930